Jump to content

Fizički napad na poslu


anonimno

Preporučene objave

Jučer me je nepala šefova žena na poslu. Nakon uvredljivog razgovora uhvatila me za vrat i gurala prema zidu i čupala za kosu i mi smo se fizički potukle. Ja sam ju nalupala i nadvladala fizički. Nakon toga sam zvala policiju koja je došla za 10 tak minuta. Zaradila sam prekršajnu prijavu i ona i ja po čl. 13 prekršajnog zakona. Bila je jedna svjedokinja koja je zaposlena u firmi i u strahu za posao sto znači da na nju ne mogu računati. Šta mi slijedi?Kakve su posljedice za moju karijeru i polaganje pravosudnog? Da li to ulazi u dosje?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čuj sumnja uvjek ostaje, ali mislim da nitko nikoga ne bi smio hvatati za vrat iako sam ja njoj podređena. Žena je patološki ljubomorna i misli da imam vezu s njenim mužem, zove me kući (moji roditelji su dosta konzervativni stariji ljudi) što mi nije svejedno, a vjerujem da nije ni njima. Sumljičila je i druge djelatnice na poslu, da su mu ljubavnice. Nazvala sam kolegicu s posla a ona mi je ispričala da je i nju zvala i djevojku od dečka koji radi s nama i poslovne suradnice, da se ništa ne uzrujavam zbog toga da je ona luda itd. Ja to sve nisam znala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me šta mi dalje slijedi, šta da kažem prekršajnom sucu i kako da se ponašam. EEG nalaz mi je promjenjen od udarca u glavu, kako da iz svega izađem što bezbolnije. Pravo ne treba ustuknuti pred nepravom, moje je misljenje neka dobro razmisli prije nego što bilo koga uhvati za vrat. Iako mislim da nisam time baš previše napravila jer ne možeš promjeniti ljude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ja sam pravnica, iako je pitanje malo neumjesno.

 

Pa nije neumjesno, obzirom na to da bi onda barem nešto trebala znati o prekršajnom postupku, kvalifikacijama ozljeda, narušavanju javnog reda i mira, uvjetima za polaganje pravosudnog ispita, a najbitnije od svega, u datom trenutku reagirati na primjereni način kojim bi se možda moglo izbjeći sve ovo, a ne upustiti se u hrvanje u blatu.

 

Pozdrav.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemojte se praviti pametni, ja sam završila pravo prije 8 mjeseci, ako si novak u poslu normalno je da tražiš savjet. Ljudi koji godinama rade u praksi pogriješe i muku muče kako će riješiti problem, zašto polažemo pravosudni ako sve znamo i zasto se onda vrednuju godine rada u struci. Ja sam se obratila kao osoba koja traži pomoć, a ne da me kritizirate i osuđujete. Ono što sam ja napravila je normalna reakcija, a ako mi ne možete pomoći ili ne znate nemojte još odmagati.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitala sam čl. 13 u prekršajnom zakonu i dovoljno sam pametna da znam da mi to nije dovoljno. Isto sam pročitala i uvjete za polaganje pravosudnog pa se opet ne pravim pametna, nego tražim dobrog advokata koji će me zastupati u prekršajnom postupku. Jesam tvrdoglava to je istina i to me sad skupo košta jer tjelesne ozljede zarastu, a prekršajna evidencija ostaje. Da sam prije znala ovo što znam sad i ja bi pobjegla, ali iskreno nisam se tome nadala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas dvije ste se potamburale i to stoji. Tu ima elemenata možda i za čl.6 (naročito drzak i bezobrazan.....). Prekršajnu prijavu ćete dobiti obije-možda će doći i do suočenja na sudu. Na svakom poslu ima svega i svačega pa ako je ona zvala i druge na poslu možete imate i za to svjedoke. Kopirajte medicinsku dokumenaciju, EEG i sve ostalo ako je potrebno jer vidim da ste i Vi išli kod liječnika pa ako bude potrebno............ali nikako ustuknuti (po ovome vjerujem da niste krivi i na kraju krajeva morate se braniti ako Vas netko napadne). ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) prvo treba pričekati pa vidjeti da li ćete uopće biti terećeni za kakav prekršaj, a ako ćete biti onda treba pogledati o čemu se tu radi i prema tome pripremiti i iznjeti obranu (krajnja nužda obzirom na opisano teško da će ovdje doći u obzir, moguće, al teško)

2) prekršajna evidencija nigdje ne ostaje i nije relevantna za vaše ostvarivanje prava po radnom odnosu, ni bilo kakav uvjet za polaganje pravosudnog ispita

3) advokata možete izabrati i naći na službenim stranicama komore

4) ima jedna ovdje po meni bitnija stvar od ove koja vas muči, a to je nadoknada štete, kad zatražite i dobijete stručnu pomoć, postavite to pitanje

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Rubi i drugim kolegama. Bila sam danas kod liječnika napravio je "crvenu prijavu". Na osnovi nalaza napisao je da sam zadobila lake tjelesne ozljede. Na nalazima se vidi da je bio udarac u glavu što su pokazale i rtg snimke. Naknadu štete mogu dobiti, ali to dugo traje i parnični troškovi i trškovi odvjetnika su visoki, a ja nemam novca. Na papiru je sve na mojoj strani, ali u životu je to drugačije. Mislim da će me ona dobro namučiti prije nego što se iz svega izvučem. Odvjetnika bi tražila kad budem pozvana na prekršajni sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija