Sovjetka objavljeno: 14. prosinac 2013. objavljeno: 14. prosinac 2013. U zemljisniku sam upisana kao vlasnik stana. U teretovnici mi je zabiljezen kredit kojim ozplacujem stan. Pod 2 mi zabiljezen kredit banke koji je dala tvrtki za izgradnju zagrade. Kako da uklonim taj teret. Tvrtka od koje sam kupila stan dala mi je tabularnu izjavu da se mogu upisati u gruntovnicu bez ogranicenja. Molim pomoc sto da napravim? Citiraj
bovu odgovoreno: 14. prosinac 2013. odgovoreno: 14. prosinac 2013. čudno! banka dala kredit za stan koji je več opterečen hipotom ? pozovi prodavatelja da riješi hipoteku (pismeno preporučenoi sa povratnicom) . prodavatelj mora isplatiti kredit koji je dobio za izgradnju zgrade. zašo je stan isplačen ako nije rješena hipoteka. možeš lako ostati bez stana i novca uplaćenog za kupnjui stana. a kredit ćeši i dalje morati otplaćivati Citiraj
G-man odgovoreno: 14. prosinac 2013. odgovoreno: 14. prosinac 2013. Zašto ste uopće išli kupovati stan koji je opterećen hipotekom? I da pogodim - riječ je o istoj banci? Citiraj
Sovjetka odgovoreno: 14. prosinac 2013. Autor odgovoreno: 14. prosinac 2013. Zašto ste uopće išli kupovati stan koji je opterećen hipotekom? I da pogodim - riječ je o istoj banci? Ja sam potpisala predugovor kada se stan gradio. Kada je sve bilo gotovo dio stana sam platila u gotovini a dio kreditom Zagrebacke banke koja je kreditirala i prodavatelja. Da li da uzmem odvjetnika? Citiraj
G-man odgovoreno: 14. prosinac 2013. odgovoreno: 14. prosinac 2013. Svakako da bi stručna pomoć dobro došla. Pogotovo kada dobije uvid u svu relevantnu dokumentaciju. Međutim, ako ste kupili stan sa upisanom hipotekom, to je rizik na koji ste samostalno i dobrovoljno pristali. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.