Jump to content

Paralelni prekršajni i upravni postupak?


Fat-Boy

Preporučene objave

Radi se o strancu, državljaninu BiH, koji je od strane policije uhvaćen pri nezakonitom boravku i radu. Za nezakoniti rad stranac je priveden na prekršajni sud zbog prekršaja iz čl. 73. st. 1. kažnjivo po čl. 222. st. 1. Zakona o strancima (nezakoniti rad) gdje je, nepravomoćno, kažnjen izgonom iz RH na 6 mjeseci. Nakon provedenog prekršajnog postupka policija je istom u upravnom postupku izdala rješenje o izgonu na 2 godine po članku 107. st. 1. Zakona o strancima.

 

Pitanje je da li se za isti događaj može provoditi prekršajni i upravni postupak, a posebno upravni postupak nakon što je prekršajni postupak pred sudom već završen?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A možda je "fora" u osnovi protjerivanja? :zbunj:

 

Prekršajni sud zbog nezakonitog rada, a nadležna PU odnosno PP zbog nezakonitog boravka. Pogledajte pažljivo osnovu na koju se u obrazloženju poziva sud odnosno PU (PP) glede protjerivanja. Imate i mogućnost navedenu okolnost isticati u žalbama i na jednu i drugu odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija