anonimno objavljeno: 20. srpanj 2006. Dijeli objavljeno: 20. srpanj 2006. Dogovorio sam se sa susjedom da mi proda dio svoje čestice na međi(čestice nam graniče) pa me zanima da li je potrebno izvoditi geodeta na teren i kakvi nam ugovori trebaju pošto se ne radi o građevinskom zemljištu,već o komadu šume cca 60 kvadrata? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 20. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 20. srpanj 2006. treba i geodeta i ugovor. odite kod geodete a prije savjet kod odvjetnika Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. srpanj 2006. Geodet Vam treba ukoliko mislite mijenjati oblik i površine postojećih parcela - u tom je slučaju potrebno izraditi parcelacijski elaborat kojim će se parcela x povećati na račun parcele y (za tih 60 m2), i to na točno određenom dijelu zemljišta. Ako se želi navedeno, mislim da je najbolje angažirati geodetu da prvo točno izmjeri dio koji se prodaje (tako se utvrdi točna površina), a onda se sklopi kupoprodajni ugovor kojim vlasnik parcele y prodaje suvlasnički dio svoje parcele (odgovarajući u naravi prodanim m2), konstatira se da je u tom smislu već napravljen geod. elaborat broj xyz, temeljem kojega se utvrđuju nove (površine) parcele x i y, stranke su suglasne s provedbom takvog elaborata, dozvoljavaju njegovu provedbu i zk upisa prava vlasništva novoformiranih parcela i tome slično. Geodetu nije nužno angažirati, ukoliko se ne želi parcelacijom promijeniti oblik i površina dosadašnjih parcela - u tom slučaju kupujete suvlasnički dio prodavateljeve parcele (tj. 60/ uk m2 njegove parcele), a temeljem takvog kup. ugovora se možete uknjižiti kao suvlasnik prodavateljeve parcele u veličini kupljenog suvlasničkog dijela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 21. srpanj 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 21. srpanj 2006. to naprijed je točno, ali bolje je da se parcelira nakon kupnje suvlasnickog dijela jer onda opet potencirate moguce probleme kasnije kada dodje npr, novi suvlasnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.