Jump to content

Prjenos ugovora kod novog poslodavca / ne postoji takvo radno mjesto

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav,

Supruga mi je dobila obavijest o prjenosu ugovora o radu kod novog poslodavca, ali novi poslodavac njezino radno mjesto nema u popisu svojih zanimanja koje treba, niti koje ima u sistematizaciji radnih mjesta.

Radi se o tome da je ona zaposlena kao administrativni referent za ugostiteljstvo, a novo poduzeće nema potrebe za referentima nego samo za kuharima/konobarima itd.

Rekli su njoj da će je staviti kao pomoćnu radnu snagu u kuhinji ili kao konobaricu?

Da li se tako nešto smije napraviti?

odgovoreno:

Pozdrav.

Nažalost ne mogu Vam odgovoriti, ali imao sam sličnu situaciju gdje je bivša firma ugašena bez likvidacije i ugovori o radu su preneseni na novog poslodavca. Novi poslodavac namjerno nije (sad će evo još malo 9 mjeseci) donosio nikakvu novu sistematizaciju, a meni su uz poslove koje sam obavljao odmah uvalili još poslova tako da sam radio 150% više (mijenjao realno tri čovjeka i morao svoje primarne obveze nekad i zanemariti da sve stignem i nisam skoro nikad stigao sve odraditi da bude kvalitetno kako ja hoću). Kad sam nakon 7 i pol mjeseci došao do točke preko koje više nisam mogao, tražio sam direktora veću plaću i ugovor na novo radno mjesto. Dobio sam samo pričicu. Našao sam, hvala Bogu, novo, skoro duplo više plaćeno radno mjesto i rekao ovima gdje sam bio adio. Nažalost situacija oko tih prijenosa je mutna, nigdje nije definirano u kojem roku bi novi poslodavac morao donijeti novu sistematizaciju te rasporediti radnike ili im dati radna mjesta koja već ima u svojoj postojećoj sistematizaciji koja bi bila ekvivalentna i tu poslodavci koji su lovci u mutnom iskorištavaju radnike koliko god ide.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija