Jump to content

odjava vozila bez dokumenata


bodycount2

Preporučene objave

naivno sam prodao auto čovjeku samo s punomoći. istekla je registracija i prijeti mi kazna. mogu li ja ikako odjaviti vozilo sa sebe s obzirom da su dokumenti kod njega? koja je procedura?

 

zvao sam ga, ali on stalno laže, zavaljao me s tužnom pričom, meni se kada je gledao auto jako žurilo i od onda ga više nisam vidio. Sada shvacam da se radi o iskusnom preprodavaču, ja samo ne želim plaćati tu kaznu, a ne vidim ako ju izbjeći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...
pozdrav

ovako...imam jedan mali problemčić...dobio sam kaznu za neodjavu vozila i sad, trebao bih ga ići odjaviti ali sam izgubio i prometnu i knjižicu vozila...sve što imam su tablice...da li je moguće tak odjaviti i kakva je procedura ak je?

Otiđete sa tablicama u nadležnu policijsku postaju i izjavite im isto ovo što ste napisali, dalje slijedite upute policije što će vam reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Dobar dan!

 

Imam jedan problem.

Naime uvezao sam svoj automobil i registrirao ga u drugoj EU drzavi.

Nazalost nisam ga odjavio, a prilikom registracije u drugoj drzavi moram sam predati prometnu dozvolu.

 

Buduci u 5 mjesecu putujem u Hrvatsku, mislio sam odjaviti automobil, tj. otici na policiju sa plocicama pa pokusati tako.

 

Mislite li da ce to biti moguce samo s reg. tablicama ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 39.

Prilikom odjave vozila vlasnik vozila dužan je vratiti registarske pločice te priložiti prometnu dozvolu i knjižicu vozila radi evidentiranja odjave vozila.

 

a može i po ovome uz uvjet

Članak 41.

 

Ako vlasnik vozila nije u mogućnosti vratiti registarske pločice te priložiti prometnu dozvolu i knjižicu vozila, a prometna dozvola je istekla više od jedne godine nadležno tijelo će, na zahtjev vlasnika ili po službenoj dužnosti, nakon provedenog postupka, donijeti rješenje o odjavi vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sorry moram se ispravit

Članak 39.

Prilikom odjave vozila vlasnik vozila dužan je vratiti registarske pločice te priložiti prometnu dozvolu radi evidentiranja odjave vozila.

 

Iznimno od odredbe stavka 2. ovog članka, vlasnik može odjaviti vozilo na temelju potvrde inozemnog tijela koje je registriralo vozilo da su prometna dozvola i registarske pločice zadržane ili poništene.

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/pravilnici/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama/pravilnik-o-registraciji-i-oznacavanju-vozila.aspx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija