Jump to content

Obrazac - prijava na javni natječaj!


John von der Butler

Preporučene objave

Zna li netko gdje se može dobiti ili " skinuti " ovaj obrazac? Naime objavljen je natječaj za radno mjesto na općinskom sudu, uz ostale dokumente treba priložiti i obrazac iz naslova. Vidio sam primjere takvih obrazaca na internetu, međutim na službenim stranicama dotičnog suda je rubrika " važne informacije i obrasci " prazna. Stoga želim znati moram li strogo poštivati formu obrasca ili mogu obrazac izraditi sam, npr. u Wordu i isti priložiti? Ima lli netko iskustva sa prijavama na javne natječaje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poučen današnjim iskustvom odlučio sam osobno odgovoriti na svoje pitanje i tako možda pomoći drugima ali i ukazati na pogrešku u dotičnom natječaju. Otišao sam osobno na dotični sud pitati, imaju li primjerak ovog ˝ obrasca ˝ - tako sam ga nazvao iako to zapravo nije - a ljubazna ˝ teta ˝ mi je odgovorila da nema pojma što je to. Potom mi je savjetovala da napišem molbu i zajedno sa prikupljenom dokumentacijom pošaljem preporučenom poštom. Kad sam joj rekao da mi je molba već spremna i da to ne može bito isto što i prijava koja se traži, štoviše, taksativno je nabrojeno koje podatke mora sadržavati, već je bila pomalo izgubila živce i još jednom mi potvrdila da takav

˝obrazac ˝ ne postoji i da ne zna što bi mi rekla. U nedoumici sam napustio zgradu suda ali kako me nije uspjela uvjeriti nazvao sam kadrovsku službu . Gospođa koja se javila također je potvrdila priču o nepostojanju takvog ˝ obrasca ˝ te da je potrebno napisati zamolbu i bla, bla, bla.... Međutim pronašao sam takav ˝obrazac ˝ tj. primjer istog na stranicama MZOS-a. ( žao mi je što ga ne mogu ovdje priložiti - ne znam zašto? ). Da ne dužim , moje je pitanje sljedeće: kako je moguće da se u tekstu natječaja traži ovakak dokument, u kojem je nota bene taksativno nabrojeno koje podatke treba sadržavati kad se čini da takav i ne postoji, odnosno prema riječima gospođe iz kadrovske službe nije ništa drugo nego ˝obična˝ zamolba? Zašto uopće koristiti naziv " prijava " i komplicirati kada svi jako dobro znaju što je zamolba? Zanima me jel bi bilo moguće tražiti poništavanje natječaja zbog ovog formalnog propusta s obzirom da u tekstu natječaja stoji da se " nepotpune i netočne prijave neće razmatrati " - a ni sami nisu ispunili iste, štoviše tvrde da dokument koji traže u natječaju ne postoji?! Previše pitanja...znam:sudac:. Za kraj svi oni koji to žele mogu vidjeti " obrazac ", ako u google preglednik upišu: obrazac za prijavu na javni natječaj - odmah će se prikazati link za ovaj sa stranica MZOS-a - i tako vidjeti o čemu govorim i shvatiti da nema nikakve veze s klasičnom molbom. A takav prema riječima tete u kadrovskoj kod njih niti ne postoji. Oprostite na gnjavaži, ali eto morao sam podijeliti s vama ovo iskustvo, a samo potvrđuje sve ono što se oko nas svaki dan zbiva, a to je da apsolutno ništa kod nas ne štima. Jao, jao:glavomozid:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, natječaj je uklonjen sa službenih stranica jer je istekao. Ovdje bi još napomenuo da sam pronašao natječaj za prijem u državnu službu Zavoda za intelektualno vlasništvo u kojem je ljubazno navedeno da se " prijavni obrazac " može skinuti na njihovim službenim stranicama, pa možete vidjeti o čemu se radi, dok je takav link na natječaju za dotični sud izostao, a isti se traži. Možda griješim, slobodno me ispravite ako je tako. Inače, natječaj je bio potpuno identičan ovome sa spomenutog Zavoda osim, naravno, u dijelu koji se odnosi na radno mjesto i visinu stručne spreme. Nadam se da će pomoći, hvala Vam na interesu i još jednom oprostite na gnjavaži.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakve gnjavaže, Johnny. Lijepo od vas da ste povratno javili, što su vam rekli na vaš upit.

 

Inače, ni meni nije poznato da bi se takav "obrazac" tražio u nekom mandatornom smislu, odnosno da ukoliko ga ne podnesete, da vas ta činjenica isključuje iz natječaja. Čak i da bi tome bilo tako, tada na stranici tijela koje je raspisalo takav natječaj, mora se nalaziti i primjer takva obrasca ili uputa gdje ga se može skinuti ili nabaviti (npr. u Narodnim novinama). Ako toga ne bi bilo, uslijed čega ga neki od kandidata ne bi priložio prijavi, što bi rezultiralo njegovim isključenjem iz natječaja - postojala bi sasvim realna osnova za prigovor.

 

Znači, Johnny, kako su vam i "tete" rekle - klasična prijava ide, a nije isključeno da je ovakav tekst natječaja rezultat dobro nam poznatog "copy-paste" sustava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija