Jump to content

Bolovanje zbog IVF


jjiv

Preporučene objave

Radim u jednoj veoma poznatoj američkoj trgovačkoj firmi i 02.12.2013 sam otvorila bolovanje zbog IVF postupka o čemu je prije i obavješten voditelj trgovine i priložena je sva dokumentacija od doktora na vrijeme i predana poslodavcu. Tokom bolovanja me voditelj par puta nazvao da vidi kada dolazim raditi iako u trgovini nije falilo djelatnika,a imam pravo na bolovanje i još sam doznala da mi je tražio zamjenu. Inače imam stalno zaposlenje i zanima me da li mi voditelj smije postupiti kao što sam vam napisala i da li krši prava radnika.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tijekom vremenskog razdoblja privremene nesposobnosti za rad iz bilo kojeg razloga ukoliko je dostavljena sva dokumnetacija poslodavac ne smije na bilo koji način recimo to tako uznemiravati radnika, samo mi nije jasno kako to on provjerava da li radite a na bolovanju ste?

 

Osiguravanje zamjene za za to vrijeme bio bi normalan pa i logičan postupak s obzirom na mogućnost vašeg odsustva duže vrijeme, a ukoliko imate takav ugovor kakav imate ne bi trebalo biti problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja isprika trebala sam vam napisati da sam zaposlena u toj tvrtci i da sam trenutno na bolovanju zbog IVF postupka. Moj voditelj me zvao dva puta da pita kada dolazim raditi i što ja mislim kakav će biti ishod IVF postupka i da li znam kad se vraćam iako je u dokumentaciji o nesposobnosti naznačeno da ću izostajati 21 dan i to sam mu usmeno objasnila. Isto tako me pitao u slučaju neuspjelog IVF postupka koji su moji planovi, da li ću opet ići na taj postupak. Saznala sam da je našao zamjenu dok sam ja na bolovanju,ali isto tako da mi traži i stalnu zamjenu a za to još nema razloga.Sad mene zanima da li on to smije raditi, da li krši prava radnika i kako bih ja trebala postupiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija