Jump to content

Izvanredne mjere na punomoćnu presudu


dorijan

Preporučene objave

Poštovani,

u prekršajnom postupku za gradnju kuće bez kompletirane dokumentacije (1989 . god započeta gradnja, institucionalni razlozi i nesređene zemljišne knjige i rat razlog su neishodovanja tog konačnog papira iako je sve plaćeno - komunalije itd.; gradnja - obnova nakon paleža nastavljena 2009. god.- kada nas susjed progoni inspekcijom kao Bog vraga , a sam je ušao nama u posjed što je drugi predmet)- dakle 2009 inspektorica na opsjedanje susjeda daje predmet na prekršajni sud gdje se izriče kazna za nas supružnike , obadvoje kao fizičke osoba vlasnici u jednakim dijelovima po1/2 građene kuće (za prebivalište).

2. Na prvostupanjsku presudu se žalimo.

3. U međuvremenu objekat smo legalizirali.

4. U siječnju 2014 dolazi nam potvrda kazne u iznosu, a preinačena u nekim člancima od sudskog vijeća, bez pravnog lijeka.

5. Da li možemo pobiti presudu ako dobijemo obnovu postupka jer u trenutku donošenja pobijane presude objekat je bio legalan tj. LEGALIZIRAN te postoje osobni itd. razlozi koji sudskom vijeću nisu bili poznati (iako po legalizaciji inspekcija je bila dužna taj postupak obustaviti (iz prakse saznanje). Znači prekršajno smo kažnjeni za legalan objekat.

6 Što je sa pravomoćnosti u slučaju dobijanja obnove postupka (postoje li sudski izvanredni troškovi) te ako nas ovrše i hipotetski sudac presudi u našu korist , tko će nam vratiti novce.

7. Tkđ. iz legalizacije 90-tih godina i sada ove koja teče slijedi da se plaća naknada za ostanak građevine, a ne prekršajne kazne dodatno- Ne može biti po babu i stričevima nego za sve isto.

8. Gradnjom nismo nikoga i ništa povrijedili. U cijelosti smo mi ovdje debelo oštećena stranka jer smo komunalije i sve ostalo platili , a sada su nam priznali smiješnu svotu novca , jer su nam zapalili kuću - velika djeca istog susjeda već spomenutog itd... Radi se o Trogirskom području. Molim odgovor u svezi prekršajne presude te mogućnosti pobijanja iste u cijelosti. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija