Jump to content

Dug za usluge tiskanja


Horti2

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Nedavno sam izabran za predsjednika udruge i sad su počeli ispadati kosturi iz ormara. Tu trebam vašu pomoć, možda neznate konkretan odgovor, ali svakako ću cijeniti ako me uputite gdje mogu dobiti odgovor. Ako ne pripada ovom dijelu foruma, molim moderatora da prebaci temu.

 

Prije nešto više od 3 godine je moja udruga potpisala ugovor s tiskarom o izdavanju časopisa. Obveze se nisu platile u potpunosti i to je bila neka povuci potegni situacija u kojoj su se oni polako u manjim ratama vraćali na temelju usmenog dogovora između tiskare i udruge. U međuvremenu je tiskara otišla u stečaj i navodno je njezin vlasnik otvorio novu tiskaru.

S obzirom da je prošlo više od 3 godine bio sam obaviješten od strane starog predsjednika da je dug u zastari i da on više ne postoji.

 

Nakon toga se pojavila informacija da je ipak poslana opomena, ali nismo ju dobili mi, nego naš "stanodavac", i ona zapravo nikada do nas nije stigla.

Tiskara se već otprilike godinu dana ne javlja ni na jedan kontakt i mi nemamo u posjedu nikakve dokumente da su oni nas pokušali kontaktirati.

 

S obzirom da je tu dosta informacija preneseno usmeno i ima jako puno potpitanja, zanima me, postoji li mjesto i koje je to gdje mogu vidjeti:

1. tko je pravni nasljednik tiskare koja je u stečaju

2. imamo li mi kao udruga ikakva dugovanja prema ikome

 

Zahvaljujem se na svakoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opomena u cijeloj priči je irelevantna, jer ne prekida rok zastare.

 

Teško je dati konkretan odgovor na ovo pitanje, jer ne znamo ništa o prirodi ovog ugovora koji je udruga sklopila kao ni o sudbini stečajnog postupka, pa sugeriram angažman odvjetnika, kojem ćete predočiti sve što imate od "papira", a on tada može i provjeriti što je sa ovim stečajem, pa biste onda dobili i kvalitetan savjet. Ovako je previše upitnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija