Jump to content

ivl

Preporučene objave

Pozdrav,

 

14.03 ove godine dobio sam ovrhu za dug htv-u iz 1,2 i 3. mjeseca 2011 godine. Tokom 2010 i 2011 a možda jos i dio 2012 imao sam 6 ovrha od istog odvjetnickog drustva (leko i partneri), isto za dug hrt-u koje su se sve provele i naplacene su. Dakle zanima me kako da se zalim na tu ovrhu? nije mi jasno zasto svi dugovi nisu bili na jednoj od tih 6 ovrha zbog kojih sam duga od nekih 3500kn-a platio 10000kn nego su ta 3 racuna dosli na posebnoj ovrhi sad nakon 3 godine, a datum ovrhe je iz 12 mjeseca 2011 godine. Dali se mozda mogu zaliti na zastaru htv pristojbe? ili na to što ta 3 mjeseca nisu bili na ovrhi u kojoj su 4,5,6 itd. mjesec 2011 godine nego su dosli na posebnoj ovrhi nakon 3 godine.

najveci je problem da vise neznam koji mjeseci su placeni, dali su mozda i ta 3 mjeseca placena u nekoj od tih 6 ovrha a izvadak iz fine moram cekati do petka a zaliti se mogu do ponedjeljka. Po ovome su mogli slat ovrhu za svaki mjesec posebno i naplacivati svaki put po 750kn-a za ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na brzom odgovoru :)

dali mozda znate koliko treba za htv pristojbu da udje u zastaru posto sam nasao sljedece:

 

Članak 46.

 

(1) Protiv rješenja o ovrsi ovršenik može izjaviti žalbu, ako ovim Zakonom nije drukčije određeno.

 

(2) Ovršenik može izjaviti žalbu osobito:

 

.

.

.

11. ako je nastupila zastara tražbine o kojoj je odlučeno ovršnom ispravom.

 

na internetu sam pronašao da je zastara rtv pristojbe 1 godinu a moji racuni su iz 1,2 i 3. mjeseca 2011

 

dali imam ikakve sanse da se ovrha obustavi na neki drugi nacin osim zastare ili ako u petak kad dobim uvid u sve ovrhe iz fine i ako su kojim slucajem ta 3 mjeseca vec placeni u nekoj drugoj ovrhi.

 

Bojim se da mi sutra opet ne dodje neka ovrha od pred nekoliko godina za opet neka 3 mjeseca koja nisu placena. Kako da saznam dali sam jos duzan za koji mjesec ako u njihovoj ladici stoji ovrha 3 godine a naravno posto je pokrenut ovršni postupak nemogu saznati koji racuni su mozda jos nepodmireni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok zastare jeste 1 godina od dana dospijeća računa. Ali u tom roku mora biti podnesen prijedlog za ovrhu, a sami navodite kako je "datum ovrhe" - prosinac 2011., a računi su za 1, 2 i 3 mjesec 2011. Dakle - zastare nema. Paze vam oni na to jako dobro, bez brige.

 

O tome kako saznati ima li još ovrha - ne možete dok ne dođe. Odnosno, znate i sami ukoliko niste platili, da će doći. Savjetujem vam da ili plaćate ili odjavite prijamnik, jer ovim ovrhama sebi samo praznite, a drugima punite džepove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

godinu dana od dospjeća svakog pojedinog računa.

ako je račun za 1 mj. 2012. a na prijedlogu za ovrhu je navedendatum zaprimanja prijedloga za ovrhu u 3 mj.2013. nastupila je zastara potraživanja duga.

ali kad već (ako pišeš) pišes prigovor i ideš u sudski postupak ništa ne gubiš ako u prigovor navedeš da je nastupila zastara potraživanja za dug.

 

zašto ne odeš kod nekog rtv mehaničara i tražiš potvrdu o rashodu uređaja (tv ili radio šta je upisano u prijavi, marka).

ili u reciklažno dvorište predaš neki uređaj (stri tv il radio, zavisi šta je u prijavi) i tražiš potvrdu o predaju uređaja .

potvrdu dostavi HRT -u s naznakom da je stvar propala i da odjavljuješ pristojbu.

 

ako je uređaj na koji plaćaš pristojbu stariji od 10 godina na sudu izjavi da je uređaj neispravan, nije isplativo popravit ga (ili nemoguče je izvršiti popravak obzirom da nema djelova .propala stvar . za stvar koja je propala nisi dužna plaćati troškove (pristojbu za rtv uređaj)

 

od koje godine je prijava (dobio si je na sudu uz druge dokaze)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija