Jump to content

Kupoprodajni ugovor stana gdje je vlasnik država


lglavoci

Preporučene objave

Htio bih samo priupitati stučnjake u ovom području za savjet o sljedećem:

 

Kupujem stan od povratnika kojema je RH vratila stan, tj. on i njegova djeca imaju pravo bez naknade boraviti u njemu i imaju ga pravo otkupiti za određenu svotu. Ja sam to mislio izvesti na sljedeći način: Dati tom čovjeku iznos za koji bi on prodao to pravo otkupa meni i to urediti tako da u odvjetnika napravimo ugovor da uplatom dogovorenog iznosa na njegov račun on (prodavatelj) daje punomoć odvjetniku da čim se skupi svota za otkup od države da u njegovo ime otkupi stan i prepiše ga na mene. Dali je to ok?? Hvala Vam puno na odgovoru.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta osoba je očito neka vrst najmoprimca koja će ako i kada postati vlasnikom stana, dakle tko je on da ima pravo raspolagati nekretninom koje nije vlasnik, stoga preporučio bih Vam da ili:

 

a) sačekate da prvo on otkupi taj stan od RH pa da onda sa njime kada se upiše kao vlasnik stana u zemljišnim knjigama sklapate pravni posao kupoprodaje

 

ili

 

b) da sada Vi kupite taj stan od RH

 

sve drugo Vam je rizik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je, u prometu nekretninama s posjedom treba postupati oprezno, a posebice u Vašem slučaju! U odnosu na pravo vlasništva pravo posjeda je druga priča jer vlasnik ne mora biti nužno i posjednik nekretnine. Posjednik je osoba koja ima faktičnu vlast na stvari, a njegovu predaju potrebno je provesti sukladno preuzetim ugovornim obvezama zaključenim u 'dobroj vjeri'.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija