Jump to content

Radno i socijalno pravo


ivan4

Preporučene objave

Pozdrav,zamolio bih vas da mi pomognete sa vasim savjetom.Zaposlen sam u firmi sa manje od 20 djelatnika preko 12 godina sa ugovorom na neodredjeno vrijeme.Zadnje 2 godine traje pritisak od strane poslodavca,ljudi su napustali posao tako da sam na kraju jedino ostao ja.Neki dan mi je urucena treca opomena sa napomenom da kod iduce pogreske slijedi otkaz.Dosada nisam pismeno se opravdavao trazeci zastitu prava,ne mislim ulaziti u parnicu vec spasiti sto se da spasiti.Inace optuzuje me se da radim stetu firmi kao odjednom ne znam vise raditi svoj posao koji sam radio tolike godine.Posto mi otkaz visi nad glavom molim vas dami date savjet dali mogu poslati redovni otkaz pismeno sa povratnicom i dali poslodavac to moze negirati s obzirom na

 

 

 

opomene(da spomenem da sam vise puta usmeno pokusavao se opravdati a kod zadnje opomene mi je najavio redovni otkaz zbog iskrivljenog ponasanja).Inace imam ugovor o radu u kojem se navodi otkaz od 30 dana, sto je sa cl.107 st.6 Zakona hr o otkaznom roku od 2,5 mj.u mome slucaju?Pomozite, hitno mi je.Unaprijed hvala.:moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 107. st. 6. Zakona o radu -

 

"Radnik može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok, ne navodeći za to razlog."

 

Čl. 114. st. 6. i 7. Zakona o radu -

 

"Kolektivnim ugovorom ili ugovorom o radu može se odrediti kraći otkazni rok za radnika nego za poslodavca, od roka određenog u stavku 1. ovoga članka, za slučaj kada radnik otkazuje ugovor o radu.

 

Ako radnik otkazuje ugovor o radu, otkazni rok ne može biti duži od mjesec dana, ako on za to ima osobito važan razlog."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sloboda redovitog otkazivanja ugovora o radu od strane radnika je praktički neograničena.

 

Jedino što je bitno jeste da poštujete pisanu formu otkazivanja te da redovito i uredno izvršavate svoje obaveze tijekom trajanja otkaznog roka. Inače, prema vašem prikazu situacije - mislim da će vaš potez biti olakšanje i za poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija