Jump to content

predstavnik i upravitelj protiv stanara


pruske

Preporučene objave

Po zadnjem predloženom financijskom izvješću za 2013. od strane upravitelje, mi kao stanari i suvlasnici, primjetili smo puno nelogičnosti, nepodudaranja, netransparentnosti, sumnjivih transakcija.

Sakupili smo potpise većine suvlasnika o izvanrednom otkazu obojici ( i predstavniku i upravitelju ) pozivajući se na ZOVIDSP i ZOOO. No, upravitelj je krenuo zastrašivanjem nekoliko starijih gospođi tako da sada imamo odluku o otkazu u rukama, nemamo novo vodstvo zgrade, želimo prijaviti inspekcijama , ali ne znamo kome se obratiti kako bi se provjerile transakcije po računu naše pričuve. Upravitelj i predstavnik ne žele dati nikakvu dokumentaciju, već su sve to neki printevi sa objašnjenjima, no ni jednog vjerodostojnog originalnog dokumenta nismo dobili.

Inzistiramo na potvrdi o uplaćenim doprinosima jer najviše sumnjamo na tu stavku.

Kamo prijaviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je upravitelj firma registrirana za tu djelatnost, onda može biti predmet inspekcije kao i sve druge firme - dakle porezne, rada itd. To vam ne može izravno pomoći, ali može neizravno jer svako muljanje s lovom u pravilu podliježe barem poreznom nadzoru, a kad im to najavite možda razmisle.

 

Neovisno o tome, tužbom koju može podnijeti i svaki pojedinačni suvlasnik sam ili više njih zajedno možete ishoditi da vam daju godišnje izvještaje u skladu s odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i Zakona o obveznim odnosima. Također su dužni dati završni izvještaj po prekidu upravljanja i proslijediti svu dokumentaciju novom upravitelju. No, to je sudski parnični postupak koji može potrajati i koju godinu.

 

Uplate možete provjeriti i kod institucija kod kojih su navodno završile. Zapamtite da su suvlasnici nalogodavci, a upravitelj nalogoprimac i prema tome suvlasnici uvijek imaju pravni interes da dobiju informacije koje se tiču upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako su ugovor o upravljanju i međuvlasnički ugovor reguliran Zakonom o obveznim odnosima i Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakon o vlasništvu daje jedno rješenje da bi predstavnik trebao biti suvlasnik, no sa druge strane, predstavnik je zapravo ovlaštena osoba od strane suvlasnika, pa tako SUVLASNICI mogu ovlastiti koga god hoće da ih predstavlja. Dakle, predstavnik suvlasnika ne mora biti i suvlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija