Jump to content

Prekršen usmeni dogovor - osnova za tužbu?


nitko9999

Preporučene objave

U svome četvrtom stavku, članak 287. Zakona o obveznim odnosima kaže: "Ugovor sklopljen u usmenom obliku valjan je iako pisana potvrda nije dana." Zanima me mogućnost primjene ovog stavka u sljedećem slučaju.

 

Usmeno je sklopljen dogovor o opisu intelektualne usluge, roku izvršenja i naknadi za obavljenu uslugu. Naručitelj ne poriče postojanje usmenog dogovora, a ne poriče ni da je usluga obavljena u cijelosti, na vrijeme i kvalitetno.

 

Međutim, naručitelj se poziva na nepostojanje pisanog ugovora, kao ni pisane odluke kojom naručitelj definira iznos naknade, i nudi isplatu manjeg dijela dogovorenog iznosa.

 

Kakvi su izgledi dobivanja sudskog spora? Posebno, koliki su procijenjeni troškovi (odvjetnik, sudski troškovi, nešto treće...) i trajanje ovakvog procesa (vrijednost spora je reda veličine 100.000 kn)?

 

Zahvaljujem na svakoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači radilo bi se o ugovoru o djelu, za koji ZOO ne traži pisani oblik kao pretpostavku valjanosti.

 

Gledajte, sve se svodi na to možete li ili ne dokazati izvorno dogovorenu cijenu. I oko kojeg iznosa se okvirno kreće inače cijena za obavljeni posao u vašem slučaju. Obzirom na visinu VPS-a (100.000,00 kn) - troškovi bi mogli iznositi par tisuća kuna najmanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija