Jump to content

Sudska pristojba za prigovor o ovrsi


TkoTePita

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Trebao bih malu pomoć. Dakle, nešto više od godine dana sam nezaposlena osoba, te sam bio u minusu, nažalost kao i većina stanovnika naše države. Pošto isti nisam mogao vratiti jer nisam imao primanja, blokirali su mi račun nakon 3 mj u zagrebačkoj banci.

 

Prošli mjesec mi je stiglo od odvjetničkog društa tj. javnog bilježnika prijedlog za ovrhu. Pošto trenutno nisam u mogućnosti vratiti taj novac, te nemam ništa od imovine, uložio sam prigovor s naglaskom da sam nezaposlena osoba.

 

Početkom mjeseca sam dobio od ZB jedan papir na kojem je javnobilježnički trošak od 350kn, samo to, nikakvo riješenje ništa ne piše, te niti to nisam u mogućnosti platiti.

 

Danas mi je poštar donjeo rješenje od općinskog suda koji nije bio u koverti, te sam isti morao potpisati. Na njemu također konkretno ništa ne piše, osim da moram platiti sudsku pristojbu za prigovor u iznosu od 300kn u roku od 8 dana, te ako ne platim morat ću platiti dodatne pristojbe u iznosu od 100kn.

 

Pošto sam laik u ovome području, ja stvarno ne znam što to sve znaći, te što predstavlja ta sudska pristojba. Pošto u rješenju ništa ne piše.

 

Molio bih iskusnije u ovome području da mi pomognu.

 

Srdačno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi TkoTePita,

Teško da će proći prigovor da ste nezaposleni. Minus i JB ćete morat platiti, a za sudske troškove tražite potvrdu za oslobađanje od plaćanja u Poreznoj ispostavi.

 

(Za iznos pristojbe 300kn+100kn nisam siguran, vidio sam 100kn prigovor + ako se ne plati još 170 ili 250kn Fini za skidanje tih 100kn.)

 

(to je na temelju vlastitog iskustva, nisam pravnik)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav Bobo,

 

Hvala na odgovoru.

 

Meni je jasno da ću kada tada morati platiti minus i ne bježim od toga, dapače, više bih volio da sam zaposlena osoba jer ne bi bilo ovakovih problema. Nažalost situacija je kakva je u našoj državi i ja od nje ne mogu pobjeći.

 

Ovo je nekakvo kvazi rješenje s općinskog suda u kojem ništa ne piše, osim da moram platiti sudsku pristojbu za prigovor. Ono što sam ja kao laik razumio je da je ta sudska pristojba naknada sudu što je radio s mojim slučajem tj. prigovorom. Valjda?

 

Ono što mene još brine što u tome rješenju ništa drugo ne piše, te ne znam na čemu sam. Neshvatljivo mi je kako oni mogu poslati rješenje bez obrazloženja što i kako dalje. Pošto nemam nikakvih primanja, oni to mogu kroz mjesece povećati do astronomskih iznosa, a ja nemam za platiti niti tih 300kn pristojbe niti 350kn za javnog bilježnika.

 

Srdačno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je nekakvo kvazi rješenje s općinskog suda u kojem ništa ne piše, osim da moram platiti sudsku pristojbu za prigovor. Ono što sam ja kao laik razumio je da je ta sudska pristojba naknada sudu što je radio s mojim slučajem tj. prigovorom. Valjda?

Obično se rješenje šalje poštom ali mogu poslati i sudskog službenika.

Sud (sudac, zapisničar, prostor) je već financiran od države, tako da je to samo neka taksa...

 

Ono što mene još brine što u tome rješenju ništa drugo ne piše, te ne znam na čemu sam. Neshvatljivo mi je kako oni mogu poslati rješenje bez obrazloženja što i kako dalje.

Tužbu će ili poslati naknadno ili je pročitati na ročištu i pokazati papire o dugu. Nije ništa interesantno za čitati ;) Znam kako se osjećate. Imao sam i ja pitanje o dopisu bez tužbe:

(Ne znam što još pitati, nisam dobio sadržaj tužbe od odvj. društva. Riječ utjehe?)

 

i o oslobađanju od troškova

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bobo i Bovu,

 

Hvala na savjetima, definitivno ću to napraviti što se tiče navedenih troškova, valjda će biti uspješno.

 

Ali ja još uvijek ne znam što je sada s mojim slučajem pošto nigdje nije obrazloženo. Da li je to sada na sudu u procesu? Kome se obratiti? Što dalje?

 

Zvao sam danas jedno 10ak puta višu sudsku savjetnicu s općinskog suda navedenu u rješenju, ali naravno tako to kod nas ide u takovim i inim službama, nitko mi se ne javlja i onda kada se jave naravno da je dotična zauzeta, te nema vremena za telefonske pozive.

 

Srdačno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bobo,

 

Nisam dobio od suda da imam zakazano ročište. Dakle, u tom kvazi rješenju s općinskog suda piše samo da u roku od 8 dana moram platiti sudsku pristojbu, te njima istu poslat poštom na uvid. Ništa više, nema nikakvog obrazloženja.

 

Meni je to jako zbunjujuće i ne razumijem kako mogu poslati takav dokument bez detaljnog obrazloženja.

 

Srdačno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bovu,

 

Hvala na informacijama. Da sam znao da to tako ide, naravno da bih poslao adekvatne dokumente uz prigovor, ali imao sam nekoliko dana da napišem prigovor, te nisam stigao sve provjeriti.

 

Ovo je došlo danas i imam 8 dana, pa ću otići po te dokumente i poslati im, također ću još sutra probati nazvati. Ma da ne vjerujem da će biti uspjeha.

 

Srdačno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija