Jump to content

izmjene sporazumnog razvoda


bartolomeo44

Preporučene objave

Poštovani,

 

ne znam kako da trazim promjenu odluka ranijeg sporazumnog razvoda, u slijedecem slucaju :

 

Da li je moguće dobiti pravo ravnopravnog financijskog skrbništva- ne želim djetetu na silu mijenjati ritam života i spavanja ( tražiti fizičko preseljene djeteta po sistemu pola/pola - mislim da nije dobro za dijete kad se naviklo vec na jedan ritam ) već smanjiti ili ukinuti alimetaciju jer i sam ionako skrbim o djetetu i provodim i vise od pola vremena .

 

Želim kao otac sudjelovati u kupovini svega što djetetu treba npr odjeće i obuće, a ne da za to dajem novac bivsoj ( koja ne trosi na dijete vec sprema sebi ''sa strane'') Ovako opet trosim a uz placanje alimentacije.

 

Bivsu sam osigurao stambeno i dao joj auto ( sve od moje obiteljske imovine, ne do bračne stečevine ), pa ne placa najam ni kredite, i uz to dobiva redovito 1700 kn alim.

 

Doslo je i do promjena okolnosti jer ja sad zivim sa drugom ženom i njeno dvoje maloljetne djece, iz njenog prvog braka ( za koje ne dobiva alimentaciju) , a bivsa je u stan dovela muškarca s kojim zivi vec 3 godine (oboje imaju stalna primanja ).

 

Dijete vise ne ide u cjelodnevni (1000 kn mj manje troksova) a sa mnom provodi gotovo više od 50 % vremena jer smo stalno skupa,svaki ili svaki drugi dan po više sati dnevno i kupujem joj i odjeću i npr već 2 x novi bicikl, tablet, mobitel, ide sa mnom i na snijeg i ljetovanje itd..

 

Radi interesa djeteta (kćer ) pristao sam bio da ostane s majkom

(iako je razvod formalno sporazuman ''zbog nelsaganja naravi' imao sam puno razloga za razvod zobg njenog krajnje negativnog odnosa prema meni )

 

Mogu li dobiti pravno gledano, nekako jednako pravo skrbnistva , bez doslovne fizicke podjele djetet na pola ? Mogu li u krajenjm slucaju traziti fizicki podijeljenu skrb ako nema drugih opcija ? Ili tek smanjenje alimentacije - koliko?

 

Što je najvše što mogu dobiti , a što najmanje u ovoj situaciji? Trebam li tražiti odvjetnika ili mogu sam podici neku vrst zahtjeva/tuzbe ?

 

 

Hvala na odgovorima napred!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija