Jump to content

Priznavanje statusa branitelja dragovoljca ?????


anonimno

Preporučene objave

Pišem u ime moga oca.Situacija je ovakva.Moj otac je bio pripadnik Narodne zaštite od 30.6 91 - 24.4 92,pa time sa novim zakonom ima pravo na status, podnio je sve papire u ured za obrtanu(ima papirnatu potvrdu da je bio u tom razdoblju).Da bi danas dobio rješenje da se njemu odbija zahtjav,jer se naime njemu priznaje da je bio u NZ od 30.6 91-24.12 91,ali u obrazloženju stoji da naredbom ministra NZ postaje tek od 30.7 91 vojna organizacija,pa tako do 24.12 91 on nema 5 mjeseci provedeno u njoj.Mislim kako je napisan taj zakon kad nema šanse da ima 5 mjeseci i da ostvari pravo po tome zakonu kad zakon kaže da mora imati do 24.12 91 5 mjeseci provedeno u postrojbi .On je iz Osijeka pa molim ako neko ima kakvo riješenje da napiše nešto o tome.

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neradi se tu dali je neko dobio jer po ovome nitko nemože dobiti jer oni samo priznavaju od 30.7 91 tako da nema teorije da ima 5 mjeseci jer od 30.6-24.12 91 nemože biti 5 mjeseci ,nazvao sam ja u ZG ministarstvo pravnica mi rekla da oni to znaju za taj propust u zakonu ali to je tako , na upit kako neko može ostvariti pravo temeljom tog zakona jer nema teorije da ima bilo tko ima 5 mjeseci njezin odgovor je bio da napišemo žalbu i da čekamo.Ovo se odnosi samo na pripadnike Narodne Zaštite.Mislim da je ovo apsurd donesti zakon a nemože nitko ostvariti prava po tom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molim Vas, i meni je nedavno odbijena žalba za status dragovoljca iz istog razloga pa bih podnio tužbu Upravnom sudu, te me zanima da li bi se moglo pobiti negativno rješenje Ministarstva zbog toga što ta famozna naredba nije objavljena u narodnim novinama (barem mislim tako) i onako laički razmišljajući zar ne bi svi propisi trebali biti objavljeni u NN da bi važi.

I još nešto, u postu iznad gosp Mrljavac kaže da 95% njih dobije odbijenicu, a što je onda sa tih 5%, jel to preko veze ili...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ništa preko veze. To sam rekao ugrubo i ne vodim nikakve statistike. Kod izračuna mirovine svi znamo šta znači status Hrvatskog dragovoljca (sa ili bez HRVI), a što je status Hrvatskog branitelja (sa ili bez HRVI). Neka se i dalje žali jer nema što izgubiti. Dali će time nešto postići ?????

 

 

 

:roll: :misli: :čeka: :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija