Jump to content

Zabrana radova vlasniku zbog povrede sporazumnog ugovora


uvijeknebitna

Preporučene objave

Na koji način se može zabraniti vlasniku izvođenje građevinskih radova na kući i oko kuće koji je vlasnik polovine i za koju ima građevinsku dozvolu, ali u to vrijeme drugi vlasnik druge polovice nije bio vlasnik i nije imao pravo glasa i davanja suglasnosti, pa je sklopljen sporazumni ugovor ovjeren kod JB između tadašnjeg vlasnika cijelog objekta kuće i budućeg vlasnika polovice za koju je dobio i građevinsku dozvolu, da će se svi radovi kako građevinski tako i radovi o infrastrukturi izvoditi dogovorno i sporazumno što nažalost se ne poštuje. Vrijedi li taj sporazumni ugovor i na novog vlasnika drugog djela kuće bez obzira što on nije ništa potpisao niti je imao ikakva prava? Može li sadašnji vlasnik druge polovine postupiti po tom sporazumu i na temelju njega zabraniti radove?

 

Također me zanima mogu li zabraniti radove suprugu vlasnice polovine kuće koji je nestručna osoba za građevinske radove koje izvodi na kući i oko kuće, a time i na predjelima naših međa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Ako se objekat gradi suprotno od uvjeta iz građevinske dozvole tada tu može donijeti rješenje o zabrani takvih zahvata u prostoru samo građevinska inspekcija .

Osoba koja nema nikakav potpisani sporazum ,ako u vlasničkom listu nema nikakve zabilježbe tada se nema na što pozvati .

Ako drugi suvlasnik gradi na način da zadire u vlasnička prava drugog suvlasnika ili mu onemogućava normalno i potpuno korištenje svog suvlasničkog dijela ima pravo ustati tužbom radi zaštite svojih prava .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru UDE, ali ja nemogu dobiti građevinsku dozvolu kako bi to mogla i dokazati jer nisam bila suvlasnik u to vrijeme (jednostavno suvlasnici mi nedaju s razlogom da bi ih mogla onda tužiti, a odjelu za gospodarstvo nemogu dobiti kopiju jer nisam bila u tom vremenu drugi suvlasnik). Prijašnji vlasnik cijelog objekta ima to pravo kao što je i sporazum o dogovornoj i sporazumnoj gradnji i dogoradnji potpisao sa drugim suvlasnikom toga objekta za kojeg ja neznam dali imam pravo pozivati se na njega jer taj sporazum se ne poštuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija