rimimaca objavljeno: 14. svibanj 2014. Dijeli objavljeno: 14. svibanj 2014. Molim odgovor: imam kredit na kupljenoj nekretnini i upisanu hipoteku banke. Firma u kojoj radim, prestat će poslovati i neću moći otplaćivati kredit. Pored ove nekretnine imam stan u kojem živim i koji nije pod kreditom. Obzirom da bi mi banka mogla "leći" i na ovaj stan savjetovano mi je da sa nekim napravim ugovor o pozajmici te da se davaoc pozajmice upiše kao fiducijarni vlasnik na taj stan , obzirom da nisam "vratila pozajmicu". Da li bi takav ugovor mogla napraviti i sa svojim izvanbračnim suprugom ili bi mi to banka mogla osporiti? Kredit je u CHF pa mi je glavnica i nakon 7 godina otplate veća nego kada sam uzela kredit. Molim odgovor, dosta mi je hitno, jer ću uskoro ostati bez primanja. Ukoliko neko zna za neku drugu mogućnost da mi banka ne uzme oba stana molim neka me posavjetuje. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 15. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2014. Teoretski govoreći, na svaki vaš postupak u smjeru u kojem sugerirate, banka bi mogla replicirati tzv. paulijanskom tužbom - tužbom pobijanja vaših pravnih radnji. Doduše, za takvo što moraju biti ispunjene i određene pretpostavke (što je upitno). Obzirom je kredit osiguran hipotekom - zar vrijednost založene nekretnine ne pokriva ostatak duga po kreditu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rimimaca odgovoreno: 16. svibanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2014. Hvala na odgovoru, ali dragi moji, čak i nakon redovitog plaćanja rata kredita od 2008. god. mjesečno po 780-785 CHF, glavnica kredita je veća nego kada sam podigla kredit. Toliko o našoj slavnoj pobjedi nad bankama. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2014. Toliko o našoj slavnoj pobjedi nad bankama. Hoće li biti pobjeda ili ne - to ćemo tek vidjeti. Doduše, odluka bi trebala doći čim je prije moguće, da se zna na čemu smo. Nije ista tema, ali je slična - Vrhovni sud SR Njemačke ovih dana donio je odluku koja predstavlja svojevrsni presedan u načinu poslovanja banaka. Više o tome, ovdje - http://www.vecernji.hr/svijet/banke-gradanima-moraju-vratiti-harac-na-kredite-938787 Ostaje nam za vidjeti hoće li i u RH netko krenuti tim putem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2014. Molim odgovor: imam kredit na kupljenoj nekretnini i upisanu hipoteku banke.Firma u kojoj radim, prestat će poslovati i neću moći otplaćivati kredit. Pored ove nekretnine imam stan u kojem živim i koji nije pod kreditom. Obzirom da bi mi banka mogla "leći" i na ovaj stan savjetovano mi je da sa nekim napravim ugovor o pozajmici te da se davaoc pozajmice upiše kao fiducijarni vlasnik na taj stan , obzirom da nisam "vratila pozajmicu". Da li bi takav ugovor mogla napraviti i sa svojim izvanbračnim suprugom ili bi mi to banka mogla osporiti? Kredit je u CHF pa mi je glavnica i nakon 7 godina otplate veća nego kada sam uzela kredit. Molim odgovor, dosta mi je hitno, jer ću uskoro ostati bez primanja. Ukoliko neko zna za neku drugu mogućnost da mi banka ne uzme oba stana molim neka me posavjetuje. Unaprijed hvala. naći kupca i prodati stan pod hipotekom. u biti stan pokloniti po uvjetom da kupac preuzme plaćanje kredita. ili stan neopterećen hipotekom pokloniti roditeljima. ako zadržiš oba stana u slučaju da prestaneš plaćati kredit banka će prvo ovrhom ići na stan bez tereta. hipoteku mogu uvjek aktivirati i naplatiti dug. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rimimaca odgovoreno: 16. svibanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2014. Upravo sam dobila savjet od poznatog odvjetnika, koji je spasio mnoge građane od lihvara i vratio im stanove. Reako mi je da banka prvo sjeda na stan pod hipotekom ali da to traje 3- 4 god, a zatim mora pokrenuti novu ovrhu da bi uzela i drugi stan, koji nije pod hipotekom. Nije valjda da ste imali drugačija iskustva?... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 16. svibanj 2014. Odvjetnik vam je dobro sugerirao. Čemu inače hipoteka? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rimimaca odgovoreno: 19. svibanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 19. svibanj 2014. Hvala na odgovorima, savjetima, komentarima... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.