StivQ7 objavljeno: 14. svibanj 2014. Dijeli objavljeno: 14. svibanj 2014. Poštovani molio bih Vas za pomoć. Našao sam se u malo nezavidnoj situaciji u koju me dovela banka. Skoro 2 mjeseca rješavaju papire i kada su napokon doveli pred kraj slučaj se ponovno vratio na početak. Dali su mi papire za upis hipoteke, i to je trebalo biti riješeno kroz 3-4 dana u gruntovnici i da isplate prodavatelja i ja prepišem nekretninu. Kada sam solemnizirao ugovor napravio sam i ugovor o kupoprodaji s vlasnikom nadajući se da će biti rješeno kroz koji dan i da idem prijaviti porez. Međutim gruntovnica je odbila upis hipoteke i poslala banci rješenje nakon čega je banka vidjela da se ja nebih mogao upisati kao vlasnik (radi se o bivšem vlasniku koji je kupio stan preko fiducije) i sada je njihova pravna služba bolje pogledala papire i savjetuju da odustanem od kupnje ili da čekam dok se sve riješi. Ta ista pravna služba prije 2 mjeseca je rekla da je sve u redu s papirima. Mene sada zanima šta da radim s ugovorom jer mi sukoro ističe 30 dana za prijavu poreza. Moram li ga poništiti ili da prijavim porez, iako je upitno kako će završiti na kraju s nekretninom? Kako se ponijeti prema banci koja se tako neodgovorno ponaša prema klijentu, i zavlači me mjesecima da bi tek po odbijanju gruntovnice shvatili da nešto nije u redu.... Unaprijed zahvaljujem Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Matrix odgovoreno: 14. svibanj 2014. Dijeli odgovoreno: 14. svibanj 2014. Ugovor nije ispunjen,ako ste odustali od svega,raskid ugovora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
StivQ7 odgovoreno: 15. svibanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 15. svibanj 2014. Ugovor nije ispunjen,ako ste odustali od svega,raskid ugovora. Mogu li ga raskinuti i recimo za mjesec dana sklopiti opet isti ugovor, dok se riješi situacija s papirima i nekretninom? Hvala na pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.