Jump to content

Ograđivanje zgrade i postavljanje ograde


IdeUgrad

Preporučene objave

Poštovani,

 

interesira me dali je negdje zakonom propisano u kojim uvjetima se smije postavljati ograda oko zgrade i kolika je minimalna širina pristupnog puta?

Naime, na dvije kat. čestice se nalaze dvije zgrade, jedna iza druge. Da bi se došlo do druge zgrade, postoji ucrtan pun od 3m za vozila kako bi došla do parkinga, koji je pod užasnim kutom i jako se teško pakrirati. Zapravo, skoro nemoguće.

Da ne govorim da tim putem vatrogasno vozilo ne može doći do zgrade(3m je preusko).

Postoji li ikakvo pravilo u Zakonu da se ograda ne smije postavljati oko zgrade ili da se mora tražiti suglasnost druge zgrade i sl?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Niste rekli u čijem je vlasništvu prilazni put ?To što je prilazni put nacrtan ne znači da Vi imate pravo prolaza po njemu, ako nisu vlasnički odnosi regulirani ,tj,. ako put nije javan ,ako nije donijeta odluka o utvrđenju javnog interesa,ako nisu riješeni imovinsko pravni odnosi , tj. ako je čestica prilaznog puta u privatnom vlasništvu.

Svatko ima pravo da ogradi svoj posjed i vlasništvo bez suglasnosti susjeda . Kažete da

je prilaz pod nemogućim kutem .Da li je Vaš objekat ograđen? Tu ima nejasnih pitanja.

Ponavljan vlasništvo je ustavna kategorija i dok ono postoji nitko sa strane dok se ne izvlasti nema pravo da ga uskraćuje .

 

Pozdrav1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Put je dio moje katastarske čestice. To nije ni malo sporno. Da, taj dio čestice je oko 3m i jako je uzak za parkiranje. Naš objekt je ograđen sa tri strane, kako je čestica prije bila ograđena. Između nas i zgrade ispred nas nema ograde. Zasad, jer je naum stanara te zgrade istu napraviti. Što bi bilo oko 4 m od našeg pročelja zgrade, a njihovog stražnjeg dijela zgrade

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Vi ne možete biti vlasnikom dijela čestice ,već možete biti suvlasnikom na x m2 .Koliki je Vaš suvlasnički udio X/ Y ?

Iz Vaših postova vidljivo je da Vi tražite nemoguće .Odobravate postojanje Vaše ograde ,a smatrate da druga kuća nema na to pravo,jer Vi ne možete parkirati,.To tako neće moći.

Trebate objektivno i pravedno sagledati stvari i pokušati sa susjednom zgradom naći kompromis ,pa taman morali i sami rušiti dio Vašeg zida za ulaz na parking.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija