Jump to content

Kupnja auta bez znanja da postoji više vlasnika


Preporučene objave

Pozdrav,

 

Ispričavam se unaprijed ako sam u krivom podforumu ali treba mi hitno savjet o tome što mogu poduzeti (ako postoji nešto).

 

Prije 2 godine kupila sam auto (zastava 750 - fićo) od jedne stare bakice koja ga je namjeravala dati u staro željezo. Auto je prije pripadao njenom pokojnom mužu i već je 20 godina stajao u šupi u dvorištu, dakle stanje auta je bilo jako loše. Sklopile smo ugovor ovjerile ga kod javnog bilježnika te sam ja isti dan platila i porez na isti.

 

Nakon 2 godine postupnog ulaganja i poprilične svote uloženog novca auto je doveden u vozno stanje te sam u želji da ga odvedem na tehnički pregled i registraciju uplatila i osiguranje za auto kako bi mogla izvaditi probne tablice s kojima bi ga odvela na tehnički.

 

Tu su se stvari zakomplicirale. Kada sam s ugovorom otišla na policiju da bi mi dali probne tablice žena na šalteru rekla je kako žena od koje sam kupila auto nikad nije prenijela vlasništvo na sebe te da moram donijeti ostavinski list da bi se utvrdilo kako je ona stvarno vlasnica auta.

Kad sam dobila ostavinski list dočekalo me iznenađenje. Žena od koje sam auto kupila nije jedina vlasnica - postoje još 3 vlasnika od kojih 1 ima 2/8 a drugo dvoje po 1/8 auta. i to nije sve - u ostavinskoj raspravi auto nije naveden kao zastava + broj šasije nego kao fiat + registarske oznake.

 

Kontaktirala sam svo troje i svi su mi rekli kako nema problema i da će mi potpisati dodatak ugovoru kako bi auto mogla prenijeti na sebe, no kada je taj dodatak bio napisan svo troje su se iz nekog razloga predomislili i ne žele ga potpisati.

Štoviše ne nude mi ni nikakvu alternativu (otkup auta s moje ili njihove strane).

Auto stoji u mom dvorištu sad već više od 2 godine i nitko od njih prije ovoga nije pokazao nikakvog interesa za njega (auto je i prije toga 20 godina pušten da propada) niti sam ja prije odlaska na policiju znala da oni postoje i imaju udio u vlasništvu.

 

Da li postoji ikakva pravna opcija kojom bi ja mogla dobiti vlasništvo nad tim autom? Koliko bi ta opcija koštala i koliko bi postupak trajao.

Ako ne postoji opcija za dobivanjem vlasništva, da li postoji način da barem vratim uloženo?

 

Molim Vas pomoć, već sam očajna od cijele te situacije.

Link to post
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

 • Online korisnici

 • Slične teme

  • objavio: Zbunjenaja
   Pozdrav,
   željela bih raditi u Irskoj preko ljeta preko normalnog ugovora, odnosno ugovora o radu, ali sam ovdje redovan student. Sada me zanima može li se to, tj. gubim li prava ako radim u stranoj državi na puno radno vrijeme tih par mjeseci? I kako bi se to onda oporezivalo tamo, znači da mi to ne ulazi u moj godišnji prihod ili?
    
  • objavio: Hello2
   Poštovani,
   Ponuđen mi je predugovor za kupnju moje nekretnine, pa me zanima ako bi mi mogli pojasniti 2 članka iz istog koja mi nisu jasna:
   Članak 12.
   Prodavatelj se obvezuje založiti Nekretninu u korist poslovne banke Kupca koja će nakon upisa tog zaloga u zemljišne knjige, isplatiti izravno Prodavatelju dio kupoprodajne cijene sukladno članku 3. ovog predugovora.
   Članak 13.
   Svi sporovi koji proizađu iz ovog predugovora ili s njim u vezi, uključujući i sporove koji se odnose na pitanja njegovog valjanog nastanka, izmjene, povrede ili prestanka, kao i na pravne učinke koji iz toga proistječu, riješit će se arbitražom Arbitražnog sudišta ----------------, sukladno njegovim pravilima o ustroju i radu, objavljenima na: www...hr, važećim u trenutku podnošenja tužbe.
   Nikad nisam čuo za navedeni sud pa me zanima da li je nesto legitimno u pitanju ili ne, i dali članak 12 znači da se banka kupca koji ide preko APN-a prvo upisuje u zk stana pa mi onda tek isplačuje sredstva i koji je rok za to?.
   Puno hvala na vremenu.
  • objavio: Korisnik3579
   Pozdrav!
   U toku smo kupnje nekretnine preko APN-a. Dečko sam diže kredit, ja se nigdje ne navodim niti sam sudužnik u kreditiranju. Nakon što prođe kupnja kuće planiramo se vjenčati. Nitko od nas nema nekretninu na sebi.
   Zanima me postoji li opcija da se ja prije vjenčanja upišem kao suvlasnik 1/2?
   Što se događa s vlasništvom ako ostavimo da je na dečkovo ime, a potom se vjenčamo? Koja su nam tad prava?
   Kako da to uredimo? Postoji li neka druga opcija, možda kao upis tereta?
  • objavio: korist
   Imam šupu u potkrovlju zgrade koju samostalno koristim kao istiniti, jedini i pošteni posjednik, jedino ja imam ključ i u koju sam o vlastitom trošku ugradio krovni prozor. 
   Susjedi kažu da na to nisam imao pravo jer nisam tražio njihovu suglasnost. Smatraju da je riječ o poboljšici krova u smislu čl 87. ZOV-a za koju mora postojati suglasnost svih suvlasnika zgrade. Ja sam mišljenja da je riječ o poboljšici moje šupe u koju imam pravo ugraditi prozor. Također smatram da nisam trebao suglasnost suvlasnika jer sam vlastitim sredstvima ugradio prozor. Prozor ne ugrožava vlasnička prava ostalih suvlasnika, niti ikome na bilo koji način smeta. Moja šupa se nalazi neposredno uz moj stan i omeđena je s dva zida mog stana. 
   Prozor je ugrađen u skladu s Projektom renovacije krova i Rješenjem  gradskog zavoda za zaštitu spomenika tijekom izvođenja renovacije. 
   Da li se ovdje radi o smetnji mog posjeda i trebam li reagirati i na koji način?
  • objavio: gala385
   Poštovani,
   primjenjuje li se odredba čl. 14. st. 4. Zakona o radu na Vrtiće i Škole? - "Ako poslodavac prije početka rada ne sklopi s radnikom ugovor o radu u pisanom obliku ili mu ne izda pisanu potvrdu o sklopljenom ugovoru o radu, smatra se da je s radnikom sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme."
   Naime, uslijed zapošljavanja 30 novih djelatnika, propustom tajnice jednom djelatniku 3 dana nakon početka rada nije dan na potpis ugovor o radu na određeno vrijeme radi zamjene djelatnice. Djelatnik se poziva na gornji članak tj. zahtijeva ugovor na neodređeno vrijeme...
   Postoji li kakva sudska praksa, naime odgojne ustanove ne mogu zaposliti nekog na neodređeno vrijeme bez slobodnog radnog mjesta i suglasnosti osnivača?
×
×
 • Napravi novi...