Jump to content

tehnološki višak


crnakava

Preporučene objave

poštovani, znam da je na ovu temu već napisano puno, no svaki je slučaj jedinstven, pa tako i ovaj. Molim za upute i savjet i iskustva...

Kronologija događaja je sljedeća: na poslovnom sastanku poslodavac me obavještava kako me upućuje na godišnji odmor ( o tomu mi izdaje rješenje ) te će mi po isteku istog dati poslovno uvjetovani otkaz.

kod poslodavca sam u stalnom radnom odnosu zaposlena više od deset godina i trenutno radim u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane brige o djetetu sa smetnjama u razvoju (tzv. produljeni porodiljski ). Još nekoliko činjenica: poslodavac je posao koji smo ja i još dvije kolegice obavljale raspodijelio na ostale zaposlenike tako da oni sada rade prekovremenu i dodatno poslove koji nisu u skladu s njihovom stručnom spremom i radnim mjestom. Dakle, radna mjesta nisu ukinuta već preraspodijeljena.

Znam da je poslodavac u mom slučaju već prekršio Zakon o radu jer sam majka djeteta s teškoćama. Osim toga, nije vodio evidenciju o zaposlenicima pa mu se dogodilo da su neki dobili ugovor na neodređeno i prije proteka od tri godine, zapravo većina njih u firmu je došla daleko kasnije od mene, a moj je otkaz čista bezobzirna osveta zbog rada u skraćenom radnom vremenu. Mene zanima sljedeće: kako dotičnom poslodavcu što više "naplatiti psinu". Kokliko znam, imam dvije mogućnosti: tražiti poništenje o raskidu ugovora ili zatražiti otpremninu i poštivanje otkaznog roka. Kako se ja ne želim tamo više vratiti, da li je moguće da mu naplatim oboje i kako?

Još nešto: poslodavac je u Odluci o trajanju i korištenju GO naveo od kad do kad on traje, ali nije naveo što po isteku GO. To bi značilo da ja moram po isteku godišnjeg doći na posao, ako u međuvremenu ne dobijem raskid Ugovora o radu? Da li se mogu vratiti na posao nakon podnošenja Zahtjeva za zaštitu prava i potom dati osono uvjetovani otkaz i imam li u tom slučaju pravo na otkazni rok i otpremninu? Da li je moguće otkazni rok ne odraditi, a li da ti ga je poslodavac dužan platiti ga? Da li ga imam osnove tužiti za duševne boli zog nezakonitog otkaza i kakva je praksa i iskustva potom pitanju? Naime, želim da plati što više jer je poznat po svom bahatom i arogantnom ponašanju i nepoštivanju Zakona o radu? Znam da je puno pitanja, a vjerujem da će ih biti još, no znam da ste tu da bi pomogli kao i više puta do sada.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija