Jump to content

ugovor o diobi suvlasničke zajednice!!


anonimno

Preporučene objave

Poštovani!

Pravnik bi mi trebao sastaviti UGOVOR O DIOBI SUVLASNIČKE ZAJEDNICE, kako bi sa svojim rođacima razdjelila imovinu sveukupne vrijednosti od oko 50 000 eura. Kada mi je odvijetnik rekao tarifu za Ugovor (na vrijednost 50 000 eura) ostala sam naprosto frapirana - 6 500 kn!! Ja sam zaista očajna jer si taj trošak nikako ne mogu priuštiti.. Da li bi igdje mogla pronaći formu (primjer) takovog Ugovora ili nešto slično, da si to pokušam sama sastaviti.. Iskreno molim pomoć.

Hvala i pozdrav od Danijele iz Rijeke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a vi svoj posao radite besplatno? pravite usluge vrijedne 6500 kuna ljudima koje uopće ne poznajete? ako dijelite imovinu vrijednu 50000 eura, vjerujem da ćete se nekako ipak snaći... u svakom slučaju, puno bolje vam je naći nekog pravnika jadnika koji će se zadovoljiti tapšanjem po ramenu nego da sami sastavljate takav ugovor. ako negdje pogriješite, možete si stvoriti i veće troškove-oglavoboljama da ne govorimo...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svakako se slažem da se nikako ne upuštate sami u pisanje ugovora, koliko god vam se to činilo jednostavno, svaka riječ u ugovoru ima svoje zašto.

a ovdje vam nitko baš ne može to napisati jer bi bilo nadripisarstvo.

baš me zanima da vam treba operacija biste li se sami operirali da ne plaćate liječnika?

iako se tako čini, vjerujte, postoji razlog zašto su odvjetnici "skupi"...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"ako dijelite imovinu vrijednu 50000 eura, vjerujem da ćete se nekako ipak snaći... " Hvala vam lijepa što ste me ispljuvali, ali ovaj komentar vam ipak nije na mjestu iz razloga što od imovine vrijedne 50 000 eura, kada se sve podjeli po udjelima, meni pripada oko 7 000, koje ću dobiti jednom..kada se to JEDNOM bude prodalo.. a ja odvijetniku ne mogu reći da će svoju naknadu za ugovor dobiti taj dan..prema tome vaš savijet da se u to ne upuštam sama, jer se ipak možda radi o kompleksnijoj situaciji nego što sam sama mislila bio bi posve dovoljan, sve ostalo može se nazvati vašom bezobraznošću i nekulturom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo kako može izgledati ugovor o diobi nekretnine:

 

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________

i

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________

i

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________

zaključili su

 

 

UGOVOR O DIOBI ZEMLJIŠTA

 

 

I. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da su jedini suvlasnici __________ (npr. čest. zemlje broj __________ , Z.U. __________ , K.O. __________ , oznaka zemljišta __________ , površina __________ m2 (kat. čest. broj __________ , naziv kat. čest. __________ , katastarska kultura __________ , površina __________ m2).

 

Ugovorne strane suglasno utvrđuju da su suvlasništvo od po __________ idealnog dijela nekretnine iz prethodnog stavka stekli temeljem __________ (pravnog posla i upisa u zemljišnoj knjizi Općinskog suda u __________ , odluke suda odnosno druge nadležne vlasti, nasljeđivanjem ili na temelju zakona).

 

II. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da je nekretnina iz točke I. ovog ugovora rasparcelirana na tri zasebne i uplanjene čest. zemlje broj __________ i to temeljem parcelacionog elaborata od __________ sastavljenog po ovlaštenoj tvrtki __________ iz __________ .

 

III. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da se novoformirane čest. zemlje među njima dijele sukladno posjedovnom stanju utvrđenom u rješenju Ureda za katastarsko-geodetske poslove, Ispostava __________ , klasa __________ , ur. broj __________ , od __________ donesenom po

parcelacionom elaboratu iz točke II. ovog ugovora i to kako slijedi:

 

- _________ pripada vlasništvo kat. čest. _________ ukupne površine od __________ m2,

 

- _________ pripada vlasništvo kat. čest. _________ ukupne površine od __________ m2,

 

- _________ pripada vlasništvo kat. čest. _________ ukupne površine od __________ m2.

 

IV. Ugovorne strane suglasno utvrđuju da su parcelacioni elaborat iz točke II. ovog ugovora i rješenje Ureda za katastarsko-geodetske poslove iz točke III. sastavni dijelovi ovog ugovora.

 

V. Suugovaratelji se međusobno bezuvjetno ovlašćuju da na temelju ovog ugovora i njegovih sastavnih dijelova u zemljišnim i drugim javnim knjigama ishode na svoje ime uknjižbu prava vlasništva na nekretninama iz točke III. ovog ugovora.

 

VI. Ugovorne strane su suglasne da troškove sastavljanja ovog ugovora i troškove zemljišnoknjižne i katastarske provedbe podmiruje __________ .

 

VII. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe relevantnih zakona.

 

VIII. Ovaj ugovor zaključen je u osam istovjetnih i jednakovaljanih primjeraka, po dva za potrebe svake ugovorne strane te po jedan primjerak za potrebe javnobilježničke ovjere potpisa i zemljišnoknjižne provedbe ugovora.

 

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

 

IX. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

 

 

 

U __________ , dana __________ g.

 

 

 

ugovorne strane:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidis Jole, ako si pravnik ili odvjetnik na opisani nacin obezvredjujes nasu struku i nas posao.

Zar nase znanje ne vrijedi nista po ovome?

Mislis li da bi ti ta gospodja besplatno radila svoj posao?

Varas se.

Nadam se da ovo vide moderatori i da ce te izbaciti kao registriranog clana jer se ovdje radilo o cistom davanju pravnog savjeta što se zna tko smije davati.

Dakle, nadripisarstvo.

Nadam se da su moderatori ovo vidjeli jer im dajem rok od tjedan dana da poduzmu potrebne korake inace cu podnijeti kaznene prijave protiv njih a i tebe Jole

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma bravo, za tebe, dragi tužitelju! prije svega, ako nisi vidio, kad otvaraš "forum" lijepo ti piše "pravni savjeti". Tebi je zvanje očigledno bitnije od toga da budeš prije svega čovijek, jer takvu ti se titulu definitivno ne može nadjenuti.. ma bravo za tebe, još jedanput..

PS: Dragi Jole, puno si mi pomogao s Ugovorom, i od srca ti šaljem još jednu zahvalu, žao mi je ako sam ti prouzročila probleme, nadam se da ćemo se i dalje sretati na forumu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. nadripisarstvo je kazneno djelo neovlaštenog pružanja pravne pomoći za nagradu - dakle, budući da jole nije uzeo lovu, nema nadripisarstva

2. jole je dobrica i potrudio se, ali vidite da će se dogoditi ono o čemu sam i govorio-"dragi jole, nadam se da ćemo se i dalje sretati na forumu" znači da će se gospođa i dalje javljati s pitanjima o tome kako da definira detalje koje ne može uklopiti u copypaste-anu šprancu. stavrno mislim da to nije ok. možda ima već dvije godine da dajem savjete ovdje, i dao sam ih na stotine, i drago mi je pomoći tako da nešto "šapnem", ali mi ne pada na pamet ekipici sastavljati ugovore. gdje god dođem zgule me-kod automehaničara, u supermarketu, kad plaćam porez. ali mi pravnici smo gulikože, a ostali se jadni muče. bez obzira na sve, i dalje dajem savjete, ali ipak imam neki limit-neću biti besplatni on-line odvjetnik ljudima koje nisam nikad vidio i koji očito nisu jadni-to što imaju kompjuter i net na raspolaganju (nažalost) svrstava ih u više platežne razrede u ovoj zemlji. reko sam svoje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ad 1. Netočno je da bi nadripisarstvo bilo samo u slučaju da se za isto prima nagrada. To je stavak 2.

Stavak 1. čl. 310 KZ ---- Tko se neovlašteno bavi pružanjem pravne pomoći kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Neovlašteno znači suprotno Zakonu o odvjetništvu, bavljenje znači više od jednom te nagrada nije obilježje tog kaznenog djela.

Počinitelj može biti bilo kakva osoba, a pružanje pravne pomoći sastoji se od bilo kojeg načina pomaganja drugoj osobi u stvarima za koje je potrebno pravno znanje (sastavljanje isprava, davanje savjeta, posredovanje i slicno).

Kažnjava se samo postupanje s namjerom, dakle zna i svjestan je da nije ovlašten baviti se pružanjem pravne pomoći.

 

Dakle, svi Vi koji dva puta napravite slično kao Jole biti će te kazneno prijavljeni.

 

Ad 2 Jole nije dobrica već upravo suprotno. Osoba koja urušava dignitet jedne službe.

Ovaj sajt bi trebao služiti kao pripomoć ljudima, a za sve ovakve stvari kakve je tražila ova gospođa treba uputiti odvjetnicima.

Ajde recite gospodjo cime se Vi bavite pa cu Vas ja traziti besplatno usluge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u principu.

Nije bas sitnica ako je netko za ovaj posao trebao dobiti 6.500 kn, a sada se odvjetnicima oduzima legalna zarada.

Na naprijed opisani nacin Jole je nacinio stetu tom odvjetniku, ako je i sam odvjetnik onda i disciplinski odgovara, a ako nije onda kazneno jer sam vidio da vec vise puta daje slicne savjete i sastavlja ugovore.

 

Ocekujem od moderatora da poduzmu potrebite mjere

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

i jesi podnio prijavu? ajde uzmi odvjetnika i plati da to riješi,da vidiš kako je kad te netko tako guli.. gospodo odvjetnici malo ste se razbahatili...za jedan dokument,cirka jedan sat posla,tražiti 6500kn??svaka čast! jeste li svjesni da npr. zaštitari rade dva mjeseca za taj novac i na tom svom poslu mogu i glavu izgubit..spomenuli ste doktore? doktor radi za dva vaša ugovora cijeli mjesec i pri tome spasi bar stotinjak života...da ne nabrajam dalje,velika večina naroda smatra da ste previše plačeni a to znaju i oni pošteniji među vama

,no dobro samo vi naplaćujte kad ima raje koja plaća,oni koji se malo raspitaju znaju da se puno toga može riješit i bez vas...i da ,razumijem vas šta dižete halabuku,želite više love! no nije li to pohlepa? pazite da vam se ne vrati jednog dana. p.s. izgleda da je ovaj momak dao dobar primjerak ugovora kad je ispala ta galama a da ste vi neki dobri odvjetnici vjerojatno se nebi pjenili zbog postupka nekoga tko nije učinio ništa loše nego je samo htjeo pomoći,što je tako rijetko u vašem svijetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima vremena za kaznenu prijavu. jos nije nastupila niti priblizno relativna zastara za pokretanje kaznenog postupka.

samo da saznam tko je jole pa cu vam onda javiti

 

a sto se tice pitanja zastitara i doktora reci cu vam da zastitari zavrsavaju vecinom samo srednju skolu i ne skoluju se toliko koliko mi pravnici.

a za doktore nije jednostavno istina da ne zaradjuju.

kod njih je ista situacija kao i kod nas. vecina ih zivi ispod prosjeka,a samo rijetki zaradjuju masne pare.

to sto je po tarifi 6.500,00 kn ne znaci da bi mu neki drugi odvjetnik toliko naplatio.

sa odvjetnicima se uvijek mozete dogovoriti, probajte to kod bilježnika koji su ustvari najvece krvopije pa im nitko ne prigovara.

 

ovdje je stvar principa, nije nase znanje na rasprodaju kao sto nije niti usluga zastitara ili doktora.

zato cim saznam tko je jole napisati cu kaznenu prijavu pa neka odo odlucuje da li ima osnova ili ne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je moje mišljenje.Usput, dobro sam se nasmijao kad sam pročitao sve vaše odgovore pošto sam danas imao užasan dan.

Ljudi moji, tko god je odvjetnik, ili možda samo pravnik bez pravosudnog,tj. tko je god završio pravo, svi oni znaju da završiti pravo nije mačji kašalj.Narode morate se dobro namučiti.Zato su i osnovani prigovori onih(mojih kolega) ovdje koji ovaj slučaj osuđuju, jer su neki ljudi itekako grijali stolicu da zavrse pravo.Uostalom, ako gospođa ima ''problem'', što sa 50000EUR koje treba podijeliti, ma neće joj propast svijet ako joj netko naplati ni 900EUR za posao koji će biti stručniji nego da ga ona sama riješi.Uostalom, nema dzabe ni kod stare babe.

Istina je da su tarife i plaćanje odvjetničkih usluga doista visoki, visoki za hrvatski standard.Ali koliko vidim tu se ne radi o nekom socijalnom slučaju kojeg izbacuju iz stana, ili obitelji kojoj ide ovrha na nekretninu i sl.(za što se slažem da su u tom slučaju ugroženiji faktor), već se ovdje radi o osobi sa ''problemom teškim 50000EUR'' od kojeg će dobiti svoj dio nakon razdiobe.Rado bih se dizao u jutro sa takvim problemima :-D.Tako da sam ipak ovdje na strani kolega.

 

ps.Šala sa prostitutkom je odlična.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a nazalost moram i preko sale upozoravati ovdje neke da pravo nije za dzabe.

 

zanima me kako bi se oni osjecali kada bi im non stop netko ispred nosa radio njihov posao besplatno a oni da od toga zive.

samo pogledajte kada vam dodje majstor doma kako vas za "glupost" ozeni sa 200 kn. zasto njemu ne prigovaraju?

 

da mi se da pokrenuo bih ja i protiv ovog portala prijavu svim nadleznim institucijama. obzirom da znam sadasnjeg predsjednika HOK-a, ne bi mi bilo tesko da ukazem koliko se nadripisarstva ovdje zna pokazati.

Ok je pomoci nekome ali da mu se pisu ugovori i slicno e to je vec previse

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno je da zaštitari večinom imaju srednju školu, makar nisu rijetki ni sa faxom ali zbog nemogučnosti da godinama traže poslove ili čekaju na burzi dok treba prehranjivati sebe ili obitelj(nemaju "tatu" s lovom pa da ih je briga kada će počet zarađivat) rade posao koji je lako naći. nemoj misliti da je taj posao zato lagan,makar se plaća svega 2500-3000 kn mjesečno,uostalom to što nemaju školu ne znači da ne rade odgovoran posao a još uvijek mogu i naje...a najvjerojatnije i tebe štite od dekintiranih klijenata koje je tvoj odvjetnički ured doveo do prosjačkog štapa,dok ti opet zahvaljujuči tim neukim zaštitarima mirno griješ fotelju i štipaš kolegice....što se doktora tiče,plaće su im do petnaestak tisućica,ne za jednu operaciju kao kod tebe za jedan ugovor,nego za jedan mjesec. oni koji masno zarađuju polako sele svoju praksu u zatvore a o njima čitamo u novinama(mito)....e da i te doktore čuvaju jadni zaštitari...ajmo na majstore,točno je da te ožene puno puta za "glupost" no ipak se radi o smiješnim ciframa naspram odvjetničkih "gluposti",a nakon njih nešto ostane i popravljeno dok je kod odvjetnika rezultat prilično nepredvidiv...e da i neki od tih "majstora" su opet oni neuki zaštitari koji moraju zarađivati u fušu da prežive,no ko ih je.. kad imaju samo srednju školu,nek crknu!! samo da pri tome ninakoji način slučajno ne ometu nekog odvjetnika u štipanju.. da završim,nije li malo žalosno da neki ljudi(znam par slučajeva) koji nešto rješavaju preko odvjetnika mora podizati kredite za te usluge?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija