Jump to content

Naknadno pronađena imovina


Jalza

Preporučene objave

U zemljišniku se "iznenada" pojavljuje ostavština djeda umrlog 1935 godine, za koju je nasljednicima više puta rečeno "da je nestala, nema...".

Ostavština sadrži mnogo nekretnina, mnogi ZU su utrnuti, zemljišne parcele nestale ili ne postoji taj broj, ali postoji isti broj / 1 i na njemu postoji uknjiženo privatno vlasništvo trećih osoba.

U tijeku su aktivnosti na upisivanju vlasništva na nekretninama iz ostavštine. Bili smo kod odvjetnice koja već dva mjeseca oteže i ne poduzima ništa. Mogu li sama (i kako) napisati tužbu kojom bi zaustavila uknjižavanje na nasljedstvo te da tako dobijem vrijeme potrebno za bitku barem za npr zemljište koje nije u funkciji (u smislu da nije ništa izgrađeno na njemu, da se ne obrađuje) jer su u katastru na nekom zemljištu upisani privatnici temeljem težačkih prava, ali u zemljišniku se ista zemlja vodi kao javno dobro ili društveno vlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužbu uvijek možete napisati, ali bih vam preporučio da to ne činite jer bi vam to bio gubitak vremena. Naime, tužba mora biti jasno i razumljivo napisana, a ako biste napisali tužbu ovako kao što ste napisali ovaj tekst, niti jedan sud vam to ne bi uzeo u postupak, vratio bi vam natrag na popravak, a nakon neuspjelog popravka odbacio (ili bi odbacio odmah).

 

Uz to, za tužbu morate imati i tuženika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija