Jump to content

Prometna nesreća i osiguranje


zagi22

Preporučene objave

Evo ovako. Nećak je prije 4 godine imao prometnu nesreću, pošto je malo popio otac mu se prijavio da je vozio umjesto njega radi kaska što je i drugi sudionik nesreće potvrdio. Znači odšteta im je isplaćena prije tih 4godine i od tada ništa sve normalno. Da bi se mali posvađao sa nekim "prijateljem" i sad mu taj isti prijeti tužbom za prikrivanjem sudionika prometne nesreće i isplatom novaca iz kasko osiguranja na prevaru itd. Zanima me dali ta tužba ima ikakvo uporište odnosno nakon koliko bi stupila zastara? U prometnoj nije bilo teže ozljeđenih sudionika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U konkretnom slučaju, radilo bi se o kaznenom djelu, a o kojem modalitetu točno zavisi o visini isplaćene naknade. U svakom slučaju, zastara još nije nastupila.

 

Međutim, tako nešto treba i dokazati, ako će se sve svesti na riječ protiv riječi - time se DORH neće baviti. A "mališa" nek se kloni takvih "prijatelja".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija