Jump to content

Novi list d.d. mi duguje - predstečajna nagodba?!


2stijene

Preporučene objave

Molim stručnije za savjet.

Bio sam suradnik Novog lista iz Rijeke dugi niz godina, ali sam zbog kašnjenja plaćanja to prestao biti. Ostali su mi dužni cca 12.000 kuna. Taj dug je ostvaren u razdoblju od kolovoza 2013. godine do ožujka 2014. godine. Zadnja isplata je bila u travnju ove godine za srpanj 2013. godine. Već u veljači sam im uputio (s povratnicom) zahtjev za isplatu neisplaćenih honorara, ali nije bilo ni odgovora ni reakcije. Imam autorskopravne ugovore za obje godine u kojima se navodi da će me se kao suradnika plaćati sukladno redakcijskom cjeniku. Ne znam što je redakcijski cjenik, ali sam iz same redakcije dobio mailom taksativno, po mjesecima navedeno, koliko su mi još dužni.

Novi list je u nekoj fazi prijave predstečajne nagodbe na koju je bilo žalbi, a koliko znam pokrenuta je i kaznena prijava protiv vlasnika i članova uprave. Zanima me što mi predlažete da činim, pogotovo u svjetlu predstečajne nagodbe - zapravo ne znam sigurno u kojoj je to fazi.

Puno hvala na bilo kakvoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija