Jump to content

Bračna imovina


KRALJ ZIVOTA

Preporučene objave

:neznam:.Još sam u braku iz kojega želim uskoro izaći ali zbog nekih obiteljskih i poslovnih problema nisam još pokrenuo brakorazvodnu parnicu .Kako znam da nakon razvoda ću postojeći stan i kuću (koja je na moje ime)ostaviti djeci i sadašnjoj supruzi....želio bih si osigurati imovinu koja bi bila samo moje vlasništvo.

Konkretno ukazala mi se prilika da kupim kuću povoljno i dignem kredit na svoje ime...ali me brine kako još nije pokrenuta brakorazvodna parnica dali sadašnja supruga ima pravo i na udio u toj novoj kući koju bih sada kupio iako bi ona bila plaćena mojim kreditom i prenesena na mene kao vlasnika,bez njenog sudjelovanja.

Trebam hitan odgovor jer je u pitanju dali ću kuću kupiti u ovih par dana ili ne.Ako ona ima bilo kakvo pravo na udio u toj kući onda moram odustati od kredita i kupovine.

Zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da zbog nekih razloga živimo u istom kućanstvu....iako je sadašnja supruga prijavljena na jednoj adresi a ja na drugoj.Ona na stan u Zg a ja na kuću van grada koju sam nedavno sagradio i upisao na svoje ime.....međutim ona se na silu uselila u tu kuću iako zna da sam ju ja sagradio za sebe nakon rastave te tvrdi da ona ima to pravo.zato sam sada u velikoj nedoumici dali kupiti novu kuću dok smo još papirnato u braku.a koji nemožemo prekinuti još neko vrijeme radi uvjeta koje smo potpisali s stranim partnerima.Molim vas brzi odgovor,jer neznam što da radim?:ljut:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.....osječam se kao da sam upao u paukovu mrežu.S jednim potpisom prije puno godina kao da sam potpisao smrtnu presudu.Nemogu ni naprijed a ne želim sadašnji život...ja kupujem ,radim,financiram a ona kao zaštićena vrsta polaže na sve to pravo a nije ni prstom mrdnula.

Nadao sam se da je netko bio u identićnoj situaciji te mi može iz prve ruke reći kako i što trebam uraditi.Jer pravno....je to vrzino kolo jedan mi pravnik kaže jedno,drugi drugo....strašno.:jok:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...shvatite da živite dugo...dugo s osobom koju neznate.:tikvan:

 

U pravilu tako to i završava - osoba s kojom ste se razišli, nije ona osoba s kojom ste se svojedobno našli.

 

No, slažem se sa Matrixom, obzirom živite zajedno, ovu kupnju ostavite na čekanje do definitivna prestanka bračne zajednice. Sve drugo je veliki rizik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto ,ne samo da nemogu nastaviti život ....nego sam prisiljen trpjeti osobu kraj sebe koja je postala nevjerojatno zla....nego bih mogao i izgubiti puno više .Osobu koju volim.Gdje tu zakon štiti nas od ZLOSTAVLJANJA jer ovo jest PASIVNO zlostavljanje i zatvor iz kojeg nemogu izaći a da ne izgubim ono osnovno posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija