Jump to content

Porez na stan i ispravak u ZK


brar

Preporučene objave

Moj pok. otac ostavio mi je stan na moru darovnim ugovorom prije nego je umro. Stan ima cca 62 m2. U njemu suprug i ja ne živimo. Za taj stan plaćam godišnji porez od približno 1.000 kn. Prije 2 godine kupii smo stan koji se sastoji od cca 52 m2 stambene površine i 20-tak m2 terase. Neki dan nam je stigla obavijest da smo dužni platiti 32.000 kn poreza (5%), jer u korištenju imamo stan na moru.

 

Piše: "...propisano je da građanin te članovi njegove uže obitelji nemaju, u tuzemstvu ili inozemstvu, u vlasništvu, suvlasništvu ili zajedničkom vlasništvu: građevine (stan ili kuću) čija je ukupna zbrojena površina svih građevina jednaka, veća ili do najviše 10 m2 manja od površine građevine iz članka 11 a. stavak 1. točke 3. zakona..."

 

20 puta sam ovo čitala i ne mogu shvatiti koliki bi stan trebali imati pa da me oslobode poreza. Isto tako, svugdje je navedeno da naš stan u Zagrebu koji smo kupili i u kojem živimo ima 71,94 m2. Mi ćemo naravno uložiti žalbu na plaćanje tog poreza. Ono što sam hjela napisati u toj žalbi je upravo to da je STAMBENE POVRŠINE 52 m2, a ostalo je terasa (koja se na kraju drukčije i boduje; ne uzima se kao cijeli m2), stoga ne živimo u 71 m2 i priložiti ZK izvadak u kojem se to vidi. Međutim, niti na ZK izvatku, ili bilo kjem drugom dokumentu NE PIŠE da se stan sastoji od 52 m2 stambene površine KOJOJ PRIPADA TERASA OD 20 m2. To bi mi bio dobar argument za žalbu.

E sad...što da radim? Da tražim ispravak u ZK? Koliko ta priča košta? Da li uopće trebam tražiti ispravak ili je dovoljno da netko dođe na ponovnu procjenu? Ima li šanse da me na temelju toga oslobode plaćanja poreza?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija