Jump to content

Prijevremena starosna mirovina


moonie53

Preporučene objave

Više ne znamo kome se obratiti, pa se nadam da ću ovdje naći neki savjet. Naime, tata je 2. siječnja navršio 61 godinu života i s 1. veljačom je stupio u mirovinu. S tim datumom je imao i 44 godine, 1 mjesec i 21 dan mirovinskog staža. Tek je ovaj tjedan dobio rješenje o mirovini. Izračunali su mu prosječne vrijednosne bodove 0,8312, polazni faktor 1,0180, mirovinski faktor 1,00. Kad se to sve izračuna ispalo je da on ima sa svojih 44 godine staža pravo na 2.275 kuna mirovine s dodatkom od 600 kn. Njegov kolega koji ima 2 godine manje radnog staža dobio je mirovinu 300 kuna veću, a njegova prosječna plaća nije bila toliko veća (možda za nekih 500 kn). Nije nam jasno kako je moguće da sa svojih toliko godina staža, ima tako mali izračun mirovine. Je li moguće da je došlo do neke greške u obračunu? Na što bi se uopće trebali pozvati u žalbi?

 

Hvala vam unaprijed na pomoći i odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vjerujem da je doslo do greske u obracunu, nazalost takva je formula za izracun mirovine a isto tako racuna se sva primanja iz svih radnih godina uplacenog staza, njegovi prosjecni vrjednosni bodovi (0,8321) su mali sto znaci da nije imao bas prosjecno kroz cijeli uplaceni radni vijek neka velika primanja, kolega sa 500 kn vecom placom a manje staza moze imati vecu mirovinu jer ima sigurno i vece vrjednosne bodove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija