Jump to content

Susjeda hrani golubove... UPOMOĆ!

anonimno

Preporučene objave

Moja susjeda, starija žena koja sama živi s tri psa svako jutro i vecer hrani golubove na cesti ispred kuće. Svi Automobili su nam zasrani (oprostite na izrazu ali doista je tako), ptice sjede po telefonskim i zicama od struje i cekaju kad ce ona izaci van i baciti im hranu. Skupljaju se na prozorima, balkonu.... posvuda. Volim zivotinje i imam ih nekoliko ali ovo je nemoguće. Možete li zamisliti 200 ptica koje sjede posvuda i rade...

Razmisaljo sam da nabavim ultrazvučni aparat za rastjerivanje ptica ali sam od nekih cuo da nije ucinkovit. Ovdje ne trazim savijet tipa objesi CD, rastegni treku iz kazete jer nemam namjeru svoju kuću pretvarati u ciganluk.

Molim vas, da li mi, njeni prvi susjedi, imamo kakvu pravnu zastitu po ovom pitanju?

Dijeli na drugim stranicama

Davno sam shvatila da su u zadnje vrijeme u našoj državi važniji psi, mačke, itd od djece i ljudi.

Pogotovo je prestrašno što rade vlasnici pasa.

O mačkama koje se kote ne kontrolirano da i ne govorim.

Obratite se sanitarnom inspektoru i pozovite se na boleštine koje prenose golubovi, (pa na kraju tu je i ptičja gripa !!!!!) i zamolite da sredi stvar s tom susjedom.

Meni se čini da u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima ima jedan članak (iza 100) koji kaže da nitko nije dužan trpjeti štetu na svojoj nekretnini koju mu drugi prouzroči imisijom čađi, štetnih prlinova, buke itd. Nije baš tako ali u tom smislu, ne da mi se sada tražiti u ZOS-u. I po tom članku se može pokrenuti građanska parnica. Niste dužni trpiti tu štetu. E sad, dalje je mislim sve na materijalnim dokazima, eventualnom mišljenju nekog vještaka i procjeni suda.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija