Jump to content

Privremeno udaljenje s radnog mjesta - suspenzija

Pflege

Preporučene objave

Pozdrav svima na ovom izuzetno korisnom forumu.....

Nakon što sam Vas godinama pratio i čitao, evo bio sam priseljen i ja se registrirati te tražiti od Vas pomoć, savjet i kritiku.

Zaposlen sam u jednoj specijalnoj bolnici na forenzičnom (sudskom) odjelu. Tu leže pacijenti koji su napravili neko kazneno djelo u neubrojivu stanju. Krajem 6. mjeseca ove godine, zlouporabio sam položaj, koristeći mobitel pacijenta u privatne svrhe. S obzirom da se to doznalo kroz par dana, glavi odjeli tehničar pozvao me na razgovor i dogovoreno je kako se moram ispričati, nadoknaditi štetu i za kaznu nema noćnih smjena do daljnjega. U roku 24 sata sve sam to učinio pa i više od toga.

No... tri dana iza toga na redovnoj viziti, koju obavlja liječnik, rukovoditelj odjela isti pacijent požalio se kako sam ga maltene reketario i tražio neznam kolike tisuće kuna. I dok me ta izjava za pacijenta ne čudi jer ipak sam navukao nešto paranoje na njega, slijedeći postupak mog rukovoditelja odjela me šokirao.

Naime, odmah nakon te vizite, upućena je pritužba ravnatelju ustanove uz prijedlog o privremenom udaljenju s radnog mjesta i zabrani ulaska u krug bolnice, bez da mi je dana prilika da se ja očitujem o izjavi pacijenta i o reakciji rukovoditelja odjela.

Inače, radi se o dugogodišnjem pacijentu kojem nije oduzeta poslovna sposobnost, te sa svojim stvarima raspolaže slobodno, a ja niti znam šta ima, ni gdje ima, ni koliko ima, niti me to zanima.

Dana 1.07. pozvan sam u ured pravnika kako bi dao izjavu o navedenom slučaju. Korištenje mobitela sa priznao uz napomenu kako je pacijentu nadoknađena šteta za što postoji pisani dokaz i svjedok. Ovo tzv. reketarenje i traženje novaca odbacio sam kao apsolutno netočnu. nakon toga, pravnik mi je usmeno rekao da sam do daljnjega suspendiran a da ću pismenu odluku dobiti uskoro, što se i dogodilo 3.07. Napominjem da primjerak izjave koju sam potpisao nisam dobio.

U kontaktu sa kolegama s posla doznajem kako je rukovoditelj odjela pokušao izvršiti pritisak na nekoliko pacijenata da se očituju protiv mene, što na sreću ovi nisu htjeli učiniti. Isto se pokušalo i sa nekim kolega da potpišu izjave protiv mene, što ovi također nisu učinili. Koji dan iza tog prljavog pokušaja mog rukovoditelja odjela, isti je otišao na godišnji odmor, na kojem se još uvijek nalazi.

Osobito me zasmetalo u pritužbi od strane rukovoditelja odjela, moje nekorektno ponašanje prema pacijentima. Na temelju čega se došlo do tog zaključka, kad isti rukovoditelj mene ili moje kolege vidi u prosjeku 1 sat dnevno, ako itoliko. Pa ako je to i točno, zbog čega se nije poštivala hijerarhija, pa se mene upozorilo preko glavnog odjelnog tehničara, itd, itd........?!

Protiv mene se trenutno još uvijek vodi kao neki postupak, iako je u međuvremenu pacijent promjenio iskaz, iako na odjelu nije bila nikakva interna kontrola, niti neka disciplinska komisija.. sa mnom od 1.07. nije nitko službeno kontaktirao.

Smeta me u cijelom slučaju, zbog čega ja nisam pozvan na očitovanje kod rukovoditelja odjela nakon izjave tog pacijenta, jer sve da je to i istina, ne postoje niakavi materijalni niti drugi dokazi. Samo njegova riječ protiv moje, koju doduše nitko nije čuo...

Zanima me koliko vremenski može trajati ta suspenzija, s obzirom da uzdržavam obitelj, vrijeme provedeno pod suspenzijom plaća se 1/2 ili2/3 prosječnog osobnog dohotka i na kraju krajeva što mi je činiti... čekati ili utužiti rukovoditelja odjela kao službenu osobu zbog klevete i laži? molim Vas za koji pametan savjet, otvoren sam za raspravu... unaprijed hvala svima

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija