Posjetitelj ls17 objavljeno: 24. srpanj 2014. Dijeli objavljeno: 24. srpanj 2014. Postoji li neki rok nakon kojega nije moguće pokrenuti pravni postupak? Nezaposlena sam dvije i pol godine. Prilikom potpisivanja sporazumnog otkaza bila sam, ajmo reći, izvozana. Drugo jutro nakon potpisivanja istog nazvali smo sindikalnog povjerenika s pitanjem može li se potpisano poništiti? Rekao je da ne može. S obzirom na to da sam osoba s invaliditetom i nisam bila u potpunosti upućena u svoja prava imam li ikakve osnove za tužbu? Osobe s invaliditetom su zaštićene od otkaza. Navodno sam imala pravo na žalbu u roku 7 dana, što mi nitko nije rekao. Kamate na otpremninu oko koje sam se borila mjesecima sam uspjela namiriti sudskim postupkom. S tim da mi je otpremnina bila obećana sa prvom sljedećom plaćom i zbog toga sam se odrekla otkaznog roka. Dobila sam ju nakon 8 mjeseci. Imam li pravo na 3 zaostale plaće i ikakve osnove za tužbu? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 24. srpanj 2014. Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2014. Ne vidim nikakve osnove za uspješno daljnje postupanje, tim više što se radi o sporazumnom prestanku radnog odnosa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Posjetitelj ls17 odgovoreno: 24. srpanj 2014. Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2014. Otkaz je bio sporazuman, ali druga strana nije ispoštivala niti jedan dogovor. Potpisan je samo zbog obećanja koja nisu ispunjena i koja su bila uvjet mog potpisivanja. Tako to biva u Lijepoj našoj valjda. Ja osim toga vidim i laganje sindikalnog predstavnika, laganje bivšeg mi direktora, neupućivanje mene kao osobe s invaliditetom u moja prava. Vidim ja još toga, ali koga briga? U ovoj državi ne možeš očekivati pravdu od nikoga. U svakom slučaju, hvala rubens. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.