TEST objavljeno: 24. srpanj 2014. Dijeli objavljeno: 24. srpanj 2014. Poštovani, molio bi stručno mišljenje temeljeno na praksi u vezi mogućnosti žalbi na rješenje o prijamu u radni odnos. Radi se o sljedećem, na testiranju za posao u lokalnoj samoupravi jedini sam uspješno prošao testiranje. Da skratim sve je bilo potpuno javno, jasno i transparentno, dva pismena dijela ispita od 8 kandidata jedini sam položio (zajedno smo pisali test potpisali se na sve stranice, potpisali su se i svo troje članova komisije, nije se smjelo ništa šarati niti prepravljati u testu što je komisija jasno navela nekoliko puta), rezultati su bili gotovi kroz 90 minuta, a nakon toga usmeni dio pitanja pred članovima komisije 9/10 bodova. Svi kandidati su odmah po završetka testiranja koje se provodilo pred tri člana komisije mogli žaliti i davati prigovore. Nitko se od njih nije žalio. Sada mi sljedi rješenje na koje se ponovno svi mogu žalit. Znam da se pojednici mogu žalit zbog svakakvih gluposti i nekakvih da ne kažem bezvezarija (zujenja, buke, nedostaje ovome ovo, onome ono, piški mi se kaki mi se i trla baba lan), koliko ta cijela procedura ako su nekakve gluposti u igri može potrajati jer mislim ovo je bilo sasvim kratko i jasno ljudi nisu naučili ja jesam i adio. I poruka svima, kad se prijavljujete na natječaj u javnim i državnim tvrtkama nemojte mislit da baš sve ide preko veze, to svi misle pa se ne pripreme za testiranje, zakone i pravilnike u šake i učite nikad ne znate kad će vam se posrećiti kao meni pusa svima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TEST odgovoreno: 24. srpanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 24. srpanj 2014. Oprostite, al stvarno mi nije jasan smisao ovog foruma. Tu i tamo netko pogleda komentare, no bez ikakvog mišljenja savjeti ili pomoći od nikoga. Nisam očekivao nekakav koncizan i detaljan odgovor ili pomoć al da nitko ništa ne komentira stvarno mi nije jasno. Tek sad vidim da većina upita završi identično. Ništa onda, pozdrav svima i uživajte Pusa Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 26. srpanj 2014. Dijeli odgovoreno: 26. srpanj 2014. "Testeru", odgovora vjerojatno nema iz razloga što su iskustva ljudi različita. Hoće li se netko žaliti ili neće, to spada u domenu vidovnjaštva, ali ako se i žali, ima slučajeva iz prakse da je ta žalba riješena u roku par tjedana, ali bogme ima i slučajeva da se sve otegne na preko 6 mjeseci. Stoga je vrlo nezahvalno prognozirati što će se konkretno desiti u vašem slučaju. A povrh svega, kao šlag na kraju - ima i slučajeva gdje se natječaj poništi unatoč tome što je jedan ili više kandidata "suvereno" prošao na natječaju, ali eto nisu u potpunosti zadovoljili ukus budućeg poslodavca, slijedom čega se "urbi et orbi" daje priopćenje u stilu "Dragi Johne" pisma - npr. "bili ste nevjerojatni, vrhunski, legendarni, ali eto ... Toliko ste dobri da ste čak predobri za nas." Ili vam, fora Georgea Constanze iz Seinfelda - "nisi ti kriv, ja sam kriv". Ono što je bitno - vi ste svoje napravili, a sada treba biti strpljiv i čekati poštara. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
TEST odgovoreno: 27. srpanj 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2014. Možda ono ja bi da mi ostanemo dobri prijatelji..... Barem si me dobro nasmijao iako mi nije do smijeha i mislim da ću isplati dok ovo ne završi. U komisiji nakon što je završeno testiranje rekli su da natječaj sigurno neće poništit, al to je sve u sferi rekla-kazala ako netko ima namjeru s vrha upetljat prste. Nisam se nikad našao u sličnoj situaciji kao da nosim listić jack pot-a od lutrije na naplatu, samo da mi ne kažu da je zgužvan, išaran ili da se teta koja izvlači loptice krivo obukla pa se poništava kolo... Javim kako je završilo, nadam se uskoro. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 27. srpanj 2014. Dijeli odgovoreno: 27. srpanj 2014. Nisam se nikad našao u sličnoj situaciji kao da nosim listić jack pot-a od lutrije na naplatu, samo da mi ne kažu da je zgužvan, išaran ili da se teta koja izvlači loptice krivo obukla pa se poništava kolo... Ili nije bilo javnog bilježnika na izvlačenju... Malo se šalimo, a vidim da prihvaćaš šalu, pa nema zamjere. Ozbiljno - pravilo je da pravila nema. Čekaj svog poštara i to je to. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.