mamita2009 objavljeno: 25. srpanj 2014. Dijeli objavljeno: 25. srpanj 2014. Poštovani, molim Vas za savjet, ne znam gdje da postavim ovo pitanje pa ću probati ovdje. Nakon što sam se udala suprug (sada već bivši suprug) podignuo je kredit od 20 000€ za sređivanje kata kuće gdje smo živjeli. Nakon razvoda ja sam u potpunosti preuzela plaćanje tog kredita ostalo je još dvije godine plaćanja po 2 200 kn mjesečno. Moji roditelji su kat ispod, moj otac je jako teška osoba i sa njim nije moguć nikakav suživot sa njim , zlostavlja i psihički maltretira majku, mene i dijete. Želim se sa djetetom maknuti od tih uvjeta života, ali pošto mi na kredit odlazi skoro pola plače nisam u mogućnosti plaćati podstanarski stan. Alimentaciju od bivšeg muža ne dobivam pošto je nezaposlen više od 1 godine. Zanima me da li ja ikako mogu zakonski primorati oca da me isplati za iznos uloženih sredstava (kredit za sređivanje gornjeg kata, bila je samo gola cigla bez, žbuke, stolarije, struje i ostalog)? Razgovor sa njim nikako nije moguć. Majka je nezaposlena i nada se mirovini iduće godine, ona također se planira razvesti od oca pošto više ne može živjeti u takvim uvjetima. Imaju zajedničko vlasništvo na kući. Također molim za savjet kako da se ogradimo od njegovih mogućih fizičkih napada? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 26. srpanj 2014. Dijeli odgovoreno: 26. srpanj 2014. Teoretski bi mogli potraživati od oca i majke povrat uloženog, iako postoji i jedna odluka VSRH-a koja govori suprotno. Međutim, morate imati na umu kako bi taj postupak trajao, najmanje godinu dana, i to je još optimistična predikcija u slučaju da bi se radilo o manjem sudu i sve bi bilo čisto, a neće biti. Što se tiče nasilja oca, prijavite ga policiji. Znam da nije lako vlastitog roditelja prijavljivati policiji, ali isto tako on ovakvim svojim ponašanjem više zapravo ni nije vaš otac, jer normalan roditelj se tako ne ponaša. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.