anonimno objavljeno: 13. kolovoz 2006. Dijeli objavljeno: 13. kolovoz 2006. Bokić! Imam krivi upis u gruntovnici: umjesto kuće (koja je ispravno upisana u katastru) u gruntovnici imam upisano "mirišće". Nešto sam pročitala da je moguće podnjeti tabularnu tužbu, tzv. "formalku" kako bi se ispravio krivi upis u gruntovnici. Ja bih najtoplije molila ako mi netko može reći više o tome i detaljnije uputiti u proceduru.. od srca zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 13. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2006. Ne. Ovdje se mora napraviti geodetski elaborat te podnijeti prijavni list za zemljisne knjige te provesti u posjedovnici promjenu stanja Naravno ako imate gradjevinsku dozovlu morate priloziti jer ce vam upisati zabiljezbu da nemate istu, Ako se radi o objektu prije 68 onda uvjerenje da je citava kuca tada sagradjena. I to je to Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 14. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2006. zasto treba izvrsiti izmjenu u posjedovnicu kad sa njom sve stima? Sta bi onda bila "tabularna tuzba" u ovom slucaju i na sta se odnosi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 14. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2006. Pogledaj post iznad i to ti je dobar odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 25. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 25. kolovoz 2006. Sudovi u ovakvim, ili barem u situacijama koje su nestručnjaku slične ovoj, doista u praksi provode "formalke". Međutim, za parnicu je potrebno da postoji nekakav spor, ili barem pretpostavka spora s nekim. Ovdje nema spora, nema se ni koga tužiti, nego se ispravlja po pravilima Zakona o zemljišnim knjigama. Tek ako bi u tom postupku netko pravio problem, onda bi eventualno trebalo ići na tužbu odnosno parnicu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 30. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 30. kolovoz 2006. Sada je vozi jedinstvena baza podataka katastra i zemljišnih knjiga, pa po službenoj dužnosti ta tijela su nadležna za usklađivanje podataka. Ali naravno tko zna kada će to profunkcionirati. Ako je katastar sređen, ne vidim razloga da se mora ponovno izrađivati geodetski elaborat ili nekoga tužiti. Napišite prijedlog za usklađivanje stanja katastra sa zemljišnim knjigama (navedite k.č. odnosno zk.ul) i predajte gruntovnici. I ne nadajte se skorom rješenju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 30. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 30. kolovoz 2006. to ne prolazi vec jedino parcelacioni elaborat. sigurno nece uspjeti sa ovim uskladjenjem kako navodite Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.