Jump to content

Tabularna tužba

anonimno

Preporučene objave

Bokić!

Imam krivi upis u gruntovnici: umjesto kuće (koja je ispravno upisana u katastru) u gruntovnici imam upisano "mirišće". Nešto sam pročitala da je moguće podnjeti tabularnu tužbu, tzv. "formalku" kako bi se ispravio krivi upis u gruntovnici. Ja bih najtoplije molila ako mi netko može reći više o tome i detaljnije uputiti u proceduru..

od srca zahvaljujem na odgovoru!

Dijeli na drugim stranicama

Ne.

Ovdje se mora napraviti geodetski elaborat te podnijeti prijavni list za zemljisne knjige te provesti u posjedovnici promjenu stanja

Naravno ako imate gradjevinsku dozovlu morate priloziti jer ce vam upisati zabiljezbu da nemate istu,

Ako se radi o objektu prije 68 onda uvjerenje da je citava kuca tada sagradjena.

I to je to

• 2 tjedna kasnije...

Sudovi u ovakvim, ili barem u situacijama koje su nestručnjaku slične ovoj, doista u praksi provode "formalke".

Međutim, za parnicu je potrebno da postoji nekakav spor, ili barem pretpostavka spora s nekim.

Ovdje nema spora, nema se ni koga tužiti, nego se ispravlja po pravilima Zakona o zemljišnim knjigama. Tek ako bi u tom postupku netko pravio problem, onda bi eventualno trebalo ići na tužbu odnosno parnicu.

Sada je vozi jedinstvena baza podataka katastra i zemljišnih knjiga, pa po službenoj dužnosti ta tijela su nadležna za usklađivanje podataka. Ali naravno tko zna kada će to profunkcionirati. Ako je katastar sređen, ne vidim razloga da se mora ponovno izrađivati geodetski elaborat ili nekoga tužiti. Napišite prijedlog za usklađivanje stanja katastra sa zemljišnim knjigama (navedite k.č. odnosno zk.ul) i predajte gruntovnici. I ne nadajte se skorom rješenju.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija