Jump to content

dopuna rješenja o nasljeđivanu


ciki bejbi

Preporučene objave

Poštovani!

Nedavno sam otkrila da nakon smrti moga djeda, pa onda i oca nije provedeno rješenje o nasljeđivanju u zemljišne knjige. Kao vlasnik upisan je pok. djed 1/1. Predala sam zahtjev i ovjeren spis iz arhiva za upis vlasništva, ali mi je odbijen jer za česticu na koju sam se htjela upisati stoji da nije u rješenju. Nakon toga sam predala zahtjev za dopunu rješenja s dokazom o vlasništvu pok. djeda nad navedenom česticom (vlasnički list djeda ovjeren od suda)

Je li to dovoljno za nadopunu rješenja? Nije mi jasno jer mi je jedna službenica na sudu rekla da je, a druga da sud treba zvati sve nasljednike upisane u rješenju kako bi se upisala pronađena čestica).

Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno, zanima me još ako bi se u naknadnom upisivanju imovine nasljednici odmah dogovorili o podjeli nasljedstva koje je odavno usmeno raspoređeno između nasljednika kako ćemo se odreći vlasništva nad određenom česticom ako se ne zna koja je koja po sadašnjoj izmjeri. Npr. kuća koja je pripala mom ocu prema usmenom dogovoru nema više isti broj čestice, ja to razumijem, ali kako objasniti starijim ljudima da će se usklađenje naknadno izvršiti i da se odreknu moje čestice( slučaj je baš da je prema staroj izmjeri moja kuća stričeva, a njegova moja!)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija