Jump to content

Upis vlasništva i na suprugu


anonimno

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Nadovezat ću se na ovu temu još jednim pitanjem:

Supruga i ja kupujemo stan iz sljedećih sredstava: 2/3 plaćamo gotovinom od njenog nasljedstva, a za 1/3 ja dižem kredit. Može li se takav omjer vlasništva nekako prikazati u vlasničkom listu, ili će ta nekretnina u slučaju ventualne rastave biti prikazana kao vlasništvo pola-pola (tj.bračna stečevina). Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, gotovo da nemam niš :-) .

Kako se onda postupa u slučaju rastave? Da li podjela stana ide nekim automatizmom (supruga ima ugovor kojim dokazuje da je prije kupnje stana prodala naslijeđenu kućicu) , da li se takvi detalji o vlasništvu mogu unesti u zemljišno-knjižni izvadak ili se ipak mora potpisati neki međusobni ugovor koliko je tko "unio" u stan?

Pitam zbog loših prethodnih iskustava :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Super, a zašto nije vaša supruga sklopila ugovor na sebe jer ona očito ima 5/6 daklne vlasnik je apsolutne većine?

 

No, katkad je bolje, čisto praktično da se ne knjiži imovina na oba supružnika.

 

Upravo sam na Legalisu naučio da je na Vrhovnom (ili Ustavnom?) sudu već odlučeno da načelo zaštite povjerenja u knjige gubi u stjecanju kad bi ovo išlo na štetu bračnog druga. (čini mi se da je Vrhovni sud donio 2 proturiječne presude i delemu je razreiješi ustavni sud!?),

 

To za vas i vašeg bračnog druga znači da niko nikom nečije niti treba niti može uzeti njigovo, a obzirom na navedenu odluku Ustavnog suda, nije uopće bitno tko je upisan u Z.K.

 

Moj savjet vam je da rađe umjesto ovog dubokoumnog stvarnopraviranja pokušate povećati populaciju koja će dotični stan faktično koristiti (mislim na kikće kojih je u RH sve manje i manje), naime kome će služiti ta "idila" od pravne države, vladavine prava, demokracije, napretka, tehnologije, cesta, bordova, tunela, aviona gradova i automobila

 

 

.... ako nas jednog dana ne bude?!

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao žena moram reagirati.Vi kupujete stan (potpisali ste kupoprodajni ugovor VI).Živite zajedno, imate 2 osobna dohotka, vi otplaćujete sa vaše plaće, a tko razliku financira.

Suprugina plaća?Zašto se ona ne bi imala prava upisati?Ako sste mladi, premladi, sklopiste ugovor.Ali vodite računa tko koliko donosi obitelji. Rad žene se može vrednovati iako ne radi, zna se kokiko stoji peglanje, pranje, čišćenje, odgajan je djece.Mislim da ste se malo zaigrali ili je riječ o nečam drugom?Ako ste mladi sve je zajedničko i tako treba glasiti.i zašto razmišljati o razvodu, pred vama je život. Čisto ljudski, životno.Osobno nemam nništa na sebi, sve je na supruga i kćer, čak i moje nasljedstvo.

Ali mi smo "stari" - no sve se može dokazati.Zašto bi nešto glasilo na jednu osobu, kad ta osoba može rodati nekretninu u birtiji i uništiti drugu.SVe nek je pola-pola i gotovo.Ako smo ljudi zajedno sitčemo i dijelimo.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija