Jump to content

problemi sa elaboratom etažiranja


malavilla

Preporučene objave

Pozdrav svima. Molim pomoć imam dva problema.Naime prije cca pet godina smo odlučili prodati dio objekta i našli smo kupce i skupa sa n jima radili elaborat etažiranja stime da je elaborat kod terasa nacrtan kako je njima odgovaralo tada i oni su nam obećali da će nam na uštrb toga nadograditi terasu u našem djelu. Evo nakon cca pet godina to nisu napravili i dolazimo u sljedeću situaciju. Na gornjoj terasi mi smo im se sa ogradom na početku odmah makli kako je u elaboratu a na donjoj smo ostali kako je stanje oduvijek bilo jer smo sve ove godine čekali da nam oni "riješe dio dogovora". Oni su prije tjedan dana makli sa terase u prizemlju naše stvari i počeli graditi zid od cigle govoreći policiji i nama da je to njihovo "vlasništvo" po elaboratu. Da su oni to tako kupili da nemaju pojima o dogovoru i da su prevareni pa moraju na silu ući u svoje vlasništvo. Mjere terasa kao i stepenice ne odgovaraju nacrtima u elaboratu i stanju u naravi. Kako je tada vlasnik cijele kuće prije etažiranja bli mi i mi smo potpisani u elaboratu kako prodajemo tu novonastalu situaciju zanima me dali možemo " rušiti" elaborat radi uskladjivanja stanja elaborata sa naravi? i kakose to radi?

I još jedno pianje. U trenutku etažiranja brojila struje,vode i septičke su bila i sada su na naše ime. U elaboratu je upisano da kao zajednički dijelovi zgrade su glavni priključak struje, vode,septičke, telefon i internet. Račune nisu platili više od godinu dana govoreći da im više naplačujem i stavljam novac u džep, s time da prilikom kupnje tog dijela etažnog vlasništva oni su rekli da će se odvojiti sa brojilima a sada to ne žele tvrdeći da su brojila zajednička iako su na naše ime i nama dolaze računi hepa i hr.voda i da mi ništa nemožemo. Pa bih zamolila i savjet oko priključaka kod etažiranih objekata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija