mikimiki2 objavljeno: 2. kolovoz 2014. Dijeli objavljeno: 2. kolovoz 2014. Pozdrav, U parničnom postupku iz 92. ja i sestra bili smo tuženici radi diobe zajednice nekretnina. Postupak je proširen i na baku i obuhvatio je i njene nekretnine koje je ona sudskom oporukom meni ostavila. Baka umire i 93 postupak se prekida do okončanja ostavinskog postupka koji je i završio 96.Cijelo ovo vrijeme postupak se ne nastavlja do prije par dana kada sam dobio rješenje suda o nastavku sa zakazanim ročštem i da će se postupak nastaviti pod novim poslovnim brojem. Da li je ovo uobičajena sudska praksa i da li ovdje ima kakve zastare i što znači novi poslovni broj? S tim da imam rok za žalbu na rješenje od 15 dana. Hvala na savjetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 2. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2014. Da li je ovo uobičajena sudska praksa i da li ovdje ima kakve zastare i što znači novi poslovni broj? Nije uobičajena, već je sramotna, ukoliko nema opravdana razloga da se gotovo 20 godina, predmet "pacao" u Kancelu. Zastara ne može nastupiti tako dugo dok postupak traje, pa makar da traje i sto godina. Novi poslovni broj ne znači ništa značajno, radi se o proceduralnoj "kozmetici". Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mikimiki2 odgovoreno: 2. kolovoz 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 2. kolovoz 2014. hvala na odgovoru. [ ukoliko nema opravdana razloga da se gotovo 20 godina, predmet "pacao" u Kancelu.] Tužitelj (moj stric) je preminuo 1997. Kada je završila ostavisnka rasprava, (nakon parnice gdje je geometar i sud izašao na lice mjesta i označio nekretnine ) u moju korist,budući da su te nekretnine jedna trećina navedenih u toj tužbi nije im bilo u interesu da se postupak pokrene. I zato sam pitao što znači novi broj spisa (moguće da stričevi nasljednici nešto pokrenuli) ili sud po službenoj dužnosti? Hvala još jednom Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.