Jump to content

Susjed ogradio dio mog zemljišta


J0hnny

Preporučene objave

Trenutno radim u drugoj državi. Prošle godine sam naslijedio kucu i imovinu od dida na selu što želim sačuvati. Kuća stoji prazna ali sam nedavno saznao od prijatelja da je susjed sagradio ogradu i drži stoku na dijelu mog dvorišta. Nije pokušao da me kontaktira, ili traži dozvolu. Razgovarao sam sa njim i prijatelji moji su, ali ne želi da razgovara ili skloni to. Da li neko od prijatelja smje izvući tu ogradu u mom mjestu? Koja su moja prava u ovoj situaciji? Što biste vi učinili?

 

Bojim se da ako se ovo ne riješi sad, da će se ovo pretvoriti u veći problem u budućnosti i da će tvrditi da je to njegova zemlja jednog dana.

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijatelji neka se slučajno ne miješaju u to, jer bude bilo svega.

 

Najbolje je angažirati odvjetnika i preko njega se obratiti ovom susjedu, te tražiti uklanjanje ograde, uz upozorenje tužbe u protivnom, a ukoliko ne postupi po vašem traženju - tužite ga, po mom mišljenju najbolji put je tz. actio negatoria, tj. vlasnička tužba za prestanak uznemiravanja, budući je upitan vaš posjed, obzirom ste u inozemstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija