bubacha objavljeno: 4. kolovoz 2014. Dijeli objavljeno: 4. kolovoz 2014. Dakle, nakon što sam dobila otkaz istekom ugovora na određeno uplaćena mi je plaća, ali ne i naknada za neiskorišteni GO, kao niti otpremnina (radila sam preko 2 godine neprekidno). Bivšem poslodavcu poslala sam sljedeći zahtjev za koji imam dostavnicu: 01.07.2014. Predmet: zahtjev za izvršenjem prava i obaveza nastalih istekom ugovora o radu Poštovana, dana 01.11.2011. sklopila sam Ugovor o radu na određeno vrijeme (dalje: Ugovor) s Društvom ****, kojem ste predsjednica, radi obavljanja poslova *** pri *** kabinetu Društva. Navedeni Ugovor mi je produžavan u više navrata, te sam poslove iz Ugovora bez prekida obavljala do 31.03.2014. kada sam istekom posljednjeg sklopljenog Ugovora dobila otkaz. U travnju 2014. isplaćena mi je plaća za ožujak 2014., ali ne i ostale naknade koje mi pripadaju temeljem Zakona o radu. Radi se o: 1. Pravu na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor (ZOR, članak 61) 2. Pravu na otpremninu (ZOR, članak 119) Molim Vas da uvažite ovaj zahtjev i izvršite svoje obveze sukladno navedenom zakonu kako bismo dosadašnju uspješnu poslovnu suradnju završili u pozitivnom tonu. Poštovanje Bivši poslodavac sada već duže od mjesec dana nije na niti jedan način reagirao na moj zahtjev. Zanima me može li se na neki način ovrhom ostvariti ova prava ili je potrebno angažirati odvjetnika? Hvala unaprijed!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 5. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 5. kolovoz 2014. Prvo da razjasnimo jednu stvar - jel vama radni odnos prestao otkazom poslodavca ili istekom vremena na koje je bio sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme? Naime, ako je istekao istekom vremena na koje je bio sklopljen, tada nema govora o otkazu. Ionako je redoviti otkaz ugovora o radu sklopljenog na određeno moguć iznimno, ukoliko je samim ugovorom o radu predviđena ta mogućnost. Ovisno o vašem odgovoru - ukoliko nema otkaza, nema niti prava na otpremninu, jer je ista predviđena isključivo u slučaju otkaza ugovora o radu od strane poslodavca. Naknada za neiskorišteni godišnji odmor je trebala biti isplaćena, neovisno o načinu prestanka ugovora o radu (istekom vremena ili otkazom). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
robert.m odgovoreno: 6. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2014. Prvo da razjasnimo jednu stvar - jel vama radni odnos prestao otkazom poslodavca ili istekom vremena na koje je bio sklopljen ugovor o radu na odreďeno vrijeme?.... Moja sestra ima sličan problem. Dobila je poslovno uvjetovan otkaz zbog gospodarskih i tehničkih uvjeta zajedno sa ostalim zaposlenicima. Imala je ugovor na neodreďeno. Sada ima pravo na otpremninu i naknadu za G.O. u skladu za zakonom i svojim stažem. Takoďer joj nije isplačen sav dohodak (mjesec i pol rada). Kako ostvariti svoja prava, s obzirom da je račun poslodavca u blokadi, vjerojatno radi ostalih potraživanja i ovrha?! Hvala unaprijed Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Tužbom, ali hoće li se ili ne uspjeti naplatiti, ovisi o "likvidnosti" poslodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
robert.m odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Tužbom, ali hoče li se ili ne uspjeti naplatiti, ovisi o "likvidnosti" poslodavca. Zar ne postoji neki mehanizam za naplatu prava iz ugovora i zakona o radu, a da nije tužba? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bubacha odgovoreno: 18. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 18. veljača 2015. Dugo me nije bilo, ali evo...konkretno zadnjeg radnog dana po ugovoru, dakle 31.03.14. šefica me nazvala i rekla da od sutra ne radim više, te sam naknadno dobila odluku o otkazu. Konačno su se oglasili po tom pitanju nakon mog opetovanog slanja zahtjeva, a tek nakon što sam osobno došla i upitala za isto...uglavnom, obećali su poslati pismeni odgovor ali smatraju da sam prekasno reagirala s prigovorom...sada me zanima je li to istina, odnosno koji je rok za reakciju, ako se ne varam u ZOR-u piše da je rok za traženje prava 2 godine... Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.