Jump to content

Suvlasništvo nad nekretninom i pravo boravka treće osobe


gec55

Preporučene objave

Poštovani,

 

bivša supruga i ja u suvlasništvu imamo svaki 1/2 obiteljske kuće, ali kuća nije etažirana, tako da nije određeno koji je čiji dio. Od razvoda ja boravim na katu gdje se koristim spavaćom sobom, kuhinjom i kupaonicom, dok je supruga u prizemlju i dolje koristi spavaću sobu, kuhinju, kupaonicu i dnevnu sobu. Ulaz, hodnik i stubište koristimo oboje.

 

Pitanje je sljedeće: imam li ja pravo u prostorije na katu koje koristim dovesti koga želim i na koliko želim (u pitanju je moja buduća supruga), budući da bivša supruga u prizemlje dovodi koga želi i kada želi (svojeg novog partnera), a meni prijeti policijom kada joj kažem da ću napraviti isto?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nećete vrijeđati prava supruge kao suvlasnika - imate pravo, ali mira radi (iako je i to vrlo upitno obzirom na blizinu), pokrenite pitanje diobe bračne stečevine čim prije.

 

 

Što podrazumijevate pod vrijeđanjem prava suvlasnika?

Snosi li troškove diobe bračne stečevine onaj tko ju pokrene ili se dijele polovično?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima!

 

Nova sam na forumu, isprike što upadam, možda ovo nije prava tema za ono što me zanima, ali ne mogu pronaći odgovor koji mi treba.

 

Naime, prije 4-5 godina baka je mom suprugu ostavila stan (u međuvremenu je umrla) i on je jedini vlasnik (roditelji su mu živi i ima braću i sestre), ima sve dokumente. Živimo skupa (sami) gotovo tri godine, od toga smo dvije u braku, očekujemo i dijete. Ono što me zanima jest što je potrebno da me navede kao ravnopravnog suvlasnika stana? Može li se samo otići kod javnog bilježnika s posebnim obrascem koji se kupi u Narodnim novinama ili je u pitanju cijela procedura? Moramo li navoditi razloge zašto me navodi kao suvlasnika i moramo li obavijestiti njegovu obitelj, bez obzira što nemaju nikakve veze sa stanom?

 

Još jednom se ispričavam ako sam uskočila sa sasvim drugom temom, ali bila bih vam vrlo zahvalna na odgovoru. Ili me uputite na ovu temu ako je već bilo govora o njoj.

uređeno: od Neprilagođena Ja
lapsus
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija