studentprava189 objavljeno: 5. kolovoz 2014. Dijeli objavljeno: 5. kolovoz 2014. Dobar dan! situacija je slijedeća: Ja nesto mogu kupiti npr. za 5000 kn, a dalje prodati za 10000 kn. Zanima me kako mogu izbjeci da me prodavatelj i kupac ubuduce ne izbjegavaju /zaobiđu u posredovanju? Kojim institutom ili ugovorom je to regulirano. Zanima me nacin gdje ja ne moram direkto kupiti svojim novcima neku stvar ,nego nekako posredovat tako da jedna i druga strana posluju preko mene s time da oni ne dolaze u diektan kontakt. Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 17. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2014. Najbliže tome što ste napisali je ugovor o komisiji, iako ni to nije točno ovo na što vi ciljate. Kod ugovora o posredovanju vi dovodite jednu stranu u direktnu vezu s drugom. Najbolja solucija je da vi prvo sklopite ugovor o kupoprodaji s jednom stranom (kao kupac), pa onda s drugom stranom (kao prodavatelj). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
studentprava189 odgovoreno: 17. kolovoz 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2014. A jel bi bilo moguce da ja kao prodavatelj sklopim sa potencijalnim kupcem predugovor o kupnji npr.20 tona meda u roku od 6 mjseci po određenoj cijeni i onda predugovor kao kupac sa potencijalnim prodavateljem po određenoj cijeni . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 17. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2014. Nema zapreke za takvo što. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.