oltea objavljeno: 6. kolovoz 2014. Dijeli objavljeno: 6. kolovoz 2014. Savjet molim. Tata je nedavno umro, mama vec odavno. Imala sam s tatom Ugovor Dozivotnom uzdrzavanju koji je uredno uknjizen. Brat koji sa mnom I sa roditeljima nije razgovarao godinama je zakazao ostavinsku raspravu I moja odvjetnica (ali ne I ja) je dobila poziv. Ne znam dali brat zna ili nezna za Ugovor. Ostavinska masa ne postoji (mozda zadnja mirovina koja je mala, I sigurno manji iznos nego sto cu morati platiti javnog bijeznika) niti ce ikad biti nesto naknadno nadeno. Dali zakon kaze da moram pristupiti ili mi je to u interesu, ili oboje. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 6. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 6. kolovoz 2014. dali si nakon smrti uzdržavane osobe upisala vlasništvo na nekretnini iz ugovora? ako je kao vlasnik nekretnine i dalje upisan uzdržava osoba tada postoji razlog pokretanja ostavinske rasprave. bilo bi poželjno da se odazoveš pozivu i na raspravi priložiš kopiju ugovora o doživotnom uzdržavanju. na raspravi daš nasljedničku izjavu kojom se odričeš nasljedstva. nasljednička izjava oslobađa te plaćanja javnobilježničih troškova i mogučeg duga ostavitelja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
oltea odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2014. da upisala sam vlasnistvo na nekretnini iz ugovora Dali to mijenja na stvari? Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2014. Bolje se vi odazovite i odreknite prava nasljedstva. Ako se ne odazovete, uzima se kao da ste se prihvatili nasljedstva i tada postoji odgovornost i za dugove ostavitelja, istina do visine nasljednog dijela, ali zašto da si radite probleme. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
oltea odgovoreno: 9. kolovoz 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2014. Hvala lijepa Bovu & G-man! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.