Jump to content

Razočaran u Ustavni sud RH- molim savjet


bambur

Preporučene objave

Diskriminirajućim Ugovorom HVO pravo na mirovinu imaju ranjeni i zatočeni pripadnici HVO-a. Oboljeli (samoubojstva), povrijeđeni, ozlijeđeni, ranjeni od strane suborca nemaju pravo. Ako to nije diskrimacija, što jeste!.

Obitelj branitelja koji je izvršio suicid kao posljedicu rata(dokazano) pokrenula je upravni spor koji je izgubila na Upravnom sudu. Uzdali su se u Ustavni sud ko u Boga. nemaju para za odvjetnike pa sam im ja (nisam pravnik već tajnik u udvdr)napisao tužbu koja je odbijena , tj nije niti razmatrana jer " ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari", te "da u tužbi nije navedeno nijedno bitno ustavnopravno pitanje , dok se navodno postojanje povrede istaknutih prava posebno ne obrazlaže"

Ustavni sud RH jednostavno LAŽE! Tužbu sam pisao po njihovom obrascu i detaljno sve obrazložio , pozivao se na ranije Odluke suda- 10 stranica čistih dokaza i razloga , a oni se ne udostoje barem raspravljati. Stoga molim Mrljavca ili nekoga drugog da pogleda tužbu u privitku (osobni podatci izbrisani radi zaštite identiteta obzirom da se radi o suicidu), te ako je moguće da mi kaže gdje se pogriješilo.

Unaprijed hvala!

[ATTACH]540[/ATTACH]

USTAVNa tužba hvo.docx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbu koja je odbijena , tj nije niti razmatrana jer " ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari", te "da u tužbi nije navedeno nijedno bitno ustavnopravno pitanje , dok se navodno postojanje povrede istaknutih prava posebno ne obrazlaže"

 

osim što su napravili šemu kako napisati ustavnu tužbu...isto tako su napravili šemu kako oni odgovaraju.......

koliko dobro rade,nedavno je premijer za vrijeme poplava izrekao u stilu da bi bilo bolje dati novac za poplavljena područja umjesto da država isplaćuje odštete zbog odluka europskog suda koji utvrđuju kršenja ljudskih prava naših građana kod sudova,a napose ustavnog suda koji je i najmjerodavniji za zaštitu ljudskih prava na suđenjima) ...

 

zaboravio je pritom reći zašto se to događa i zašto kad se već brine za ljudska prava,nešto ne napravi da se to više ne događa...i tko će za to odgovarati..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi @bambur , nisam siguran da li si se uopće i trebao petljati u nešto tako veliko kao što je Ustavni sud jer i sam navodiš kako nisi pravnik pa očito nisi kompetentan za bilo kakav sud. Na ovom forumu , to si morao primjetiti, možeš dobiti samo nekakve naputke koje ti mogu pomoći sa "manjim ribama" ali sa većim..... , e za to ti treba netko tko zna kako se peca na toj razini. Nije sporno da li je nešto pravedno ili ne, nego da li je to pravno ispravno i "upakirano" onako kako treba.

Navest ću ti samo jedan primjer i to svoj. Otvorio sam temu zbog komunalnog opremanja na što po zakonu imam pravo.

Sve sam ja to uredno napisao nekoliko puta pa čak iz ministarstva branitelja lokalna samouprava dobila dva dopisa o obvezi primjene zakona dok nisam u zadnjem napisao , citiram " .. kako na ovoj razini nema potrebe za daljnjim pojašnjenjima." Dakle - sud. I u tu priču ulazi naravno pravnik koji je sve to pregledao i potvrdio dobivanje presude u moju korist. Do suda nije došlo jer je i čelnik lokalne uprave tada uvidio da je vrag odnio šalu i da predmet preuzima netko tko je za to kvalificiran. Naravno da smo napravili kompromis, ali to je ono što ti pokušavam reći. Ja mogu ići do neke razine ali dalje mora preuzeti netko kvalificiran za takve stvari, bez obzira što sam ja otpočetka u pravu.

Stoga ti je moja skromna preporuka kako bi trebao za tu obitelj naći odvjetnika .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bambur kad shvatiš u kakvoj državi živiš,onda shvatiš i moraš znati da te ništa ne smije iznenaditi,znači sve što tražiš,sve što očekuješ i ako je po zakonu moraš ići sa onim "ako i možda" jer u RH ne postoji zakon ni ustav svatko ih tumači onako kako on to želi i svaki činovnik se drži one "ja sam bog,batina i zakon,iznad mene ne postoji niko i ništa" i kada tako razmišljaš prihvaćaš sve njihove odluke lakše,jedino što nama sirotinji ostaje u borbi protiv njihove samovolje to ti je biti uporan i dosadan,kakav upravni,kakav ustavni sud to ti kod nas postoji samo reda radi i radi onih koji zarađuju plaće u njima i naravno kada treba zaštiti kriminalce pardon "poštene političare",xebeš upravni sud i njegovu odluku ako ga obični činovnik u ministarstvu branitelja ne priznaje,znači svatko ko radi u nekakvoj kancelariji kroji zakon i ustav po svome i on je upravu,tako je u lijepoj našoj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što navodite nažalost je tako. ja sam ipak mislio da je Ustavni sud pravedan sud, naravno uz dobro napisanu tužbu. neka me i odbiju ali neka obrazlože presudu. Volio bih da netko kompetentan ( možda Mrljavac) pročita tužbu u prilogu, pa da vidim da li sam negdje pogriješio.

nažalost na sebi i HVO-u sam u praksi naučio pravo da se usudim napisati i Ustavnu tužbu i napisat ću ih još stotinu jer odvjetnici traže 6.000 kn. Mislim da moji zahtjevi imaju preveliku političku težinu da se nitko ne usudi uopće raspravljati o njima. HVO je tabu tema. Npr. u predmetnom sporu radi se o samoubojstvu pripadnika HVO-a 1998.god. nakon liječenja od psihoze. Diskriminirajući UGovor HVO prepoznaje samo ranjene i zatočene, oboljele -samubojstva NE, povrijeđene - ne. To je jednosatvno diskriminacija. kao da ste dali mirovinu braniteljima smeđih očiju, a oni sa plavim očima nemaju pravo. da sttvar bude gora isti UStavni sud donio je Odluku broj: U-III-1941/2011, od 14.veljače 2013.god. u kojoj kaže "da upravni organi i upravni sud krivo tumače svrhu i cilj Ugovora HVO, a to je da se izjednače prava stradalnika HVO-a sa stradalnicima HV-a".. A sada se prave mutavi. Taj famozni Ugovor je najveći kriminal i diskriminacija na svitu. ja sam jedan od sretnika koji ima hrvatsku mirovinu po ugovoru : 5 godina rata, čin poručnika , 80 % RVI - mirovina 430 kuna .

Molim Mrljavca da ako je moguće pročita Ustavnu tužbu u prilogu i prokomentira rješenje Ustavnog suda . Mogu skenirat rješenje ako treba.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hi bambur,

- ne trebate osobno shvatiti (kao svoju grešku) njihovo "nijedno bitno ustavnopravno pitanje"

Izgleda da tako Ustavni sud često odgovara, kad se radi o davanju novca/prava:

 

Iz članka:

Ništa drugačije ponašanje nije ni sa Ustavnim sudom, koji, štoviše, kad je o ovakvim postupcima riječ, u rekordnim rokovima odbija zahtjeve za naknadu štete, pod obrazloženjem da se u zahtjevima ne navodi "ni jedno bitno ustavnopravno pitanje".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato i jesam razočaran. Pa to je Ustavni sud koji bi trebao štititi građane od samovolje HZMO i Upravnih sudova koji su katastrofa. ja pet godina ponavljam desetine dokaza, a oni se uopće ne očituju o istim. jednostavno ignoriraju. A Ustavni sud im to dopušta. Ja sam naivno mislio da je pravo jednostavno: ono što tvrdite ako možete dokazati materijalnim i drugim dokazima - ne možete izgubiti. kako NAIVNO! kako rade vidi se i na primjeru Vukovara.

Ali još imamo Strasbourg, ako se i oni nisu iskvarili.

da li je itko stručan čitao Ustavnu tužbu u prilogu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto to nam je naša borba dala.već 5 g prijavljujem imenom i prezimenom lažnog vojnog invalida .Spremna sam i svjedočiti kako je dobio lažnu mirovinu i nitko ništa ne poduzima...Svi se prave ludi..Pravi invalidi ne mogu ostvariti svoja prava a ovi glumci bez dana provedenog na liječenju,bez ijedne popijene tablete,tzv.invalidi s otvorenim privatnim firmama uzimaju poštenom narodu prava...rastala sam se zbog pravde...nisam željela sudjelovati u tim prijevarama i tužna sam kad čitam kako se stvarni invalidi muče.Za mirovine lažnih svi mi rintamo ...i ne ću pustiti tek tako da nekažnjeno prođu svi koji nas potkradaju.Roditelji su mi invalidi,jedva preživljavaju od svojih mirovina a mlad,zdrav čovjek 20g prima mirovinu u iznosu od 7 500kn...Sramotno..ne ću odustati dok se ne riješi ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još nešto. Upravni sud odbio tužbu citiram: "jer se po Ugovoru ne radi o pogibiji prilikom pružanja neposrednog oružanog otpora , već od vlastitog, namjerno ispaljenog metka.“

Osoba koja napiše u presudi za teško oboljelog branitelja koji je izvršio samoubojstvo kao posljedicu rata da se ubio namjerno vlastitim metkom, ne zaslužuje da bude niti sudac Upravnog suda, a ne predsjednik Upravnog suda u Zagrebu.

Poučak za predsjednika Upravnog suda u Zagrebu :Branitelj koji boluje od psihoze te izvrši suicid na stražarskom mjestu u Gardijskoj brigadi, ništa ne čini namjerno- on je jednostavno teško bolestan, a metak nije njegov vlastiti nego je to metak Hrvatske države koja ga je ubila nebrigom, a sad ubija i njegovu obitelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poznajem branitelje koji su doista časni,koji su se borili za našu RH dali živote i zdravlje za našu Domivunu i doista im se divim .Svakom pravom invalidu bio on civilni ili vojni treba omogučiti pristojan život ali sam jako protiv nepravde,protiv "guranja problema pod tepih" i onih koji mogu raditi i zaraditi ali su iskoristili priliku i pokrali nas..Sramotno je i što su udovice poginulih branitelja uzele braniteljske mirovine...Bilo bi mi ispod časti mlada inteligentna zdrava i da budem radnom narodu RH na grbači.Sustav je totalno zakazao ali budu li svi okretali glavu i naši unuci će raditi za hrpu lijenčina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..Sramotno je i što su udovice poginulih branitelja uzele braniteljske mirovine.

nijedna udovica hrvatskog branitelja nije uzela braniteljsku mirovinu !

udovica hrvatskog branitelja koja je navršila 45 godina životan ( u trenutku stradavanja hrvatskog branitelja) ima zakonsko pravo na mirovinu. ko bi je zaposlio sa 45 godinai više ? od nečeg i one moraju živiti.

 

ako udovica hrvatskog branitelja nije napunila 45 godina, u trenutku stradavanja hrvatskog branitelja, nema pravo na mirovinu osim ako ima malodobnu djeci ( ili se školuju) ali tada pravo na mirovinu ostvaruju djeca o kojima se udovica brine.

 

ka djeca prestanu biti korisnici mirovine ona prelazi na udovicu koja tada ispunjava zakonske odredbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nijedna udovica hrvatskog branitelja nije uzela braniteljsku mirovinu !

udovica hrvatskog branitelja koja je navršila 45 godina životan ( u trenutku stradavanja hrvatskog branitelja) ima zakonsko pravo na mirovinu. ko bi je zaposlio sa 45 godinai više ? od nečeg i one moraju živiti.

 

ako udovica hrvatskog branitelja nije napunila 45 godina, u trenutku stradavanja hrvatskog branitelja, nema pravo na mirovinu osim ako ima malodobnu djeci ( ili se školuju) ali tada pravo na mirovinu ostvaruju djeca o kojima se udovica brine.

 

ka djeca prestanu biti korisnici mirovine ona prelazi na udovicu koja tada ispunjava zakonske odredbe.

 

Pozdrav i pitanje. Ako udovica prođe 50 god ( točnije, navršila 51 ) da li ima pravo na mirovinu supruga....HRVI? u kojem omjeru, postotku.

Zahvaljujem unaprijed. Dijeca završila fakultete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je u trenutku smrti HRVI navršila 50 godina života imapravo na obiteljsku mirovinu

u visini od 70% od zadnje isplaćene mirovine.

ako je imala 45 godina pravo naobiteljsku mirovinu ostvaruje kad navrši 50 godina života ali zahtjev za mora odmah podnijeti.

ako je(u trenutku smrti HRVI) imala manje od 45 godina nema pravona obiteljsku mirovinu.

 

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_12_157_3290.html

čl.65-75.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijatelji dragi, nemam ništa protiv drugih tema (otvorite novu), ali odoste mi sa teme moje Ustavne tužbe. Ponavljam, volio bih da netko iskusniji pročita tužbu u prilogu koja ima dosta pregleda ali nijedan komentar)i kaže mi gdje sam pogriješio (ako jesam).

Mrljavac se ne javlja, vjerojatno je na odmoru. ali ima i drugih vrlo iskusnih forumaša.

Ovo molim jer pišem drugu tužbu po drugoj osnovi, pa da ne ponavljam iste greške.

unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijatelji dragi, nemam ništa protiv drugih tema (otvorite novu), ali odoste mi sa teme moje Ustavne tužbe. Ponavljam, volio bih da netko iskusniji pročita tužbu u prilogu koja ima dosta pregleda ali nijedan komentar)i kaže mi gdje sam pogriješio (ako jesam).

Mrljavac se ne javlja, vjerojatno je na odmoru. ali ima i drugih vrlo iskusnih forumaša.

Ovo molim jer pišem drugu tužbu po drugoj osnovi, pa da ne ponavljam iste greške.

unaprijed hvala.

JBT odreši kesu i plati dobrog odvjetnika i stvar riješena (našao si nas obične ljude na forumu jeb...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

JBT odreši kesu i plati dobrog odvjetnika i stvar riješena (našao si nas obične ljude na forumu jeb...)

mislim da je ovo forum da se pomogne nekome,ako pita,a dok pita vjerovatno nema za odvjetnika....inaće forum nema smisla......

drugo,ako i nađe odvjetnika ,neće puno bolje proći,..ako nevjeruješ,...pogledaj malo odbijenice upravnih i ustavnih sudova gdje su odvjetnička društva zastupaka klijenta....pa opet izgubili....

 

a,što se tiće gdje je pogriješio.....čak i da nigdje nije pogriješio,mislim da bi isti odgovor dobio.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

JBT odreši kesu i plati dobrog odvjetnika i stvar riješena (našao si nas obične ljude na forumu jeb...)

 

 

mislim da je ovo forum da se pomogne nekome,ako pita,a dok pita vjerovatno nema za odvjetnika....inaće forum nema smisla......

drugo,ako i nađe odvjetnika ,neće puno bolje proći,..ako nevjeruješ,...pogledaj malo odbijenice upravnih i ustavnih sudova gdje su odvjetnička društva zastupaka klijenta....pa opet izgubili....

 

a,što se tiće gdje je pogriješio.....čak i da nigdje nije pogriješio,mislim da bi isti odgovor dobio.......

 

No comment.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni se čini da puno ljudi na ovom forumu liječi živce.

ranije sam napisao da pomažem koliko mogu braniteljima koji su proveli 5 godina u Dom. ratu i stvorili ovu sprdnju od države a nakon svega nemaju niti 1 kunu primanja. To znači da nemaju niti za odvjetnike koji traže 6.000 kn za Ustavnu tužbu. Ako ima neki da će pomoći ovakvim braniteljima bespllatno, samo neka se javi. Ući će u povijest hrvatskog naroda. Osobno mislim da odvjetnike zanima samo novac, a obzirom da moji prijatelji nemaju novaca, oni odvjetnike baš i ne zanimaju. osim ako su u Hagu.

Ja sam čuo samo riječi hvale o ovom portalu i stvarno sam mislio da će mi netko pomoći savjetom. Ili su svi dobri savjetnici otišli u odvjetnike pa naplaćuju savjete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni se čini da puno ljudi na ovom forumu liječi živce.

ranije sam napisao da pomažem koliko mogu braniteljima koji su proveli 5 godina u Dom. ratu i stvorili ovu sprdnju od države a nakon svega nemaju niti 1 kunu primanja. To znači da nemaju niti za odvjetnike koji traže 6.000 kn za Ustavnu tužbu. Ako ima neki da će pomoći ovakvim braniteljima bespllatno, samo neka se javi. Ući će u povijest hrvatskog naroda. Osobno mislim da odvjetnike zanima samo novac, a obzirom da moji prijatelji nemaju novaca, oni odvjetnike baš i ne zanimaju. osim ako su u Hagu.

Ja sam čuo samo riječi hvale o ovom portalu i stvarno sam mislio da će mi netko pomoći savjetom. Ili su svi dobri savjetnici otišli u odvjetnike pa naplaćuju savjete.

 

A, sad , šta si ti čuo o ovom portalu to je stvar onih koji su ga hvalili (ili kudili).

Ponavljam ti kako na ovom podforumu nećeš naći nikoga tko ti može pomoći u kudikamo sitnijim stvarima , a kamoli, ni više ni manje - tužba Ustavnom sudu.

Na koncu , svi su sudovi presudili tako , a ti kažeš kako nisu u pravu.

A,možda je u tebi stvar, možda ne znaš napraviti kvalitetnu "dobitnu" tužbu . Ja ne znam ali zato neću pljuvati po svojoj zemlji .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a, sad , šta si ti čuo o ovom portalu to je stvar onih koji su ga hvalili (ili kudili).

Ponavljam ti kako na ovom podforumu nećeš naći nikoga tko ti može pomoći u kudikamo sitnijim stvarima , a kamoli, ni više ni manje - tužba ustavnom sudu.

Na koncu , svi su sudovi presudili tako , a ti kažeš kako nisu u pravu.

A,možda je u tebi stvar, možda ne znaš napraviti kvalitetnu "dobitnu" tužbu . Ja ne znam ali zato neću pljuvati po svojoj zemlji .

potpisujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik, a niti ekspert, ali ono šta mogu primjetiti:

 

 

1. Zašto ne objavite presudu Ustavnog suda (kad se već objavili tužbu)?

 

2. Da li znate da u roku od šest mjeseci od dana primitka presude Ustavnog suda, imate se pravo obratiti Sudu u Strasbourgu?

IZA TOG ROKA, GUBITE TO PRAVO!

 

3. Nemojte podcjenjivati savjete "običnih" ljudi, možda Vam oni prije nađu vezu za stručnjake (od kojih toliko očekujete)...

 

 

Sretno i pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja i dalje stojim kod toga,ako netko nešto zna i hoće,a netko nema novca za odvjetnike,forumi ili prijatelji su mu jedino rješenje,....netko je možda platio odvjetnika,pa iz svoje tužbe shvatio kako se piše,pa hoće drugima pomoći i slično....inaće je bespotrebno postavljati pitanja...

 

na stranicama Ustavnog (pa i za europski sud) postoji shema kako napisati tužbu....ta shema nije sigurno za odvjetnike,....želja je da svatko ,tko nema mogućnosti,ima pravo i može napisati tužbu ako su mu povrijeđena osnovna ljudska prava......

 

u svim sudovima i zakonima imaju točke koje govore da suci i ostali u upravnom postupku moraju voditi računa o neukosti stranke i da je upozore ili da dopune žalbe,tužbe i sl. ...

 

to što europski sud donosi presude u korist građana,odnosno da cijeli postupak,pa i do ustavnog suda nije bio u redu,pa čak su kršena i ljudska prava sve govori o sistemu u kojem se nalazimo....

 

iz konkretnog ovog slučaja,oni napišu nije dovoljno razjašnjeno..jesu li oni dovoljno razjasnili svoj mišljenje i šta to nije razjašnjenjo.......kad štite svoja prava onda sve to lijepo razjasne.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma da to reći nije napisano ovako ,trebalo je onako su najobičnije gluposti,i sam sam se jednom žalio upravnom sudu pa je jedna rečenica od obrazloženja bila " u ratnom putu nema opisa životno ugrožavajućih situacija" a u mom ratnom putu između ostalog piše"..... bio je na prvoj crti bojišta,gotovo svakodnevno izložen neprijateljskom granatiranju,raketiranju i pješadijskom djelovanju..." pa neka mi sada neko objasni to obrazloženje upravnog suda,moje je obrazloženje nisu ni čitali moj ratni put,tako je vjerovatno i sa ovim slučajem,ovo što je njemu napisano :"jer se po Ugovoru ne radi o pogibiji prilikom pružanja neposrednog oružanog otpora , već od vlastitog, namjerno ispaljenog metka.“ je za mene čisto izrugivanje,to znači i da se neko od nas sam ranio na položaju nebi imao nikakva prava kao invalid ,da li bi se i onda složili sa upravnim sudom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik, a niti ekspert, ali ono šta mogu primjetiti:

 

 

1. Zašto ne objavite presudu Ustavnog suda (kad se već objavili tužbu)?

 

2. Da li znate da u roku od šest mjeseci od dana primitka presude Ustavnog suda, imate se pravo obratiti Sudu u Strasbourgu?

IZA TOG ROKA, GUBITE TO PRAVO!

 

3. Nemojte podcjenjivati savjete "običnih" ljudi, možda Vam oni prije nađu vezu za stručnjake (od kojih toliko očekujete)...

 

 

Sretno i pozdrav!

 

1. ne mogu objaviti Rješenje Ustavnog Suda iz glupog razloga što mi treba puno vremena da sakrijem osobne podatke tužitelja, pa skeniram ( nije žvaka za seljaka), radi zaštite identiteta obzirom da se radi o suicidu i velikoj nepravdi , pa to obitelji i dalje stvara duševne boli.-razumljivo. Mada im ja savjetujem da zovu sve moguće medije

2. znam za rok za Strasbourg i to ćemo iskoristiti, naravno opet po njihovim obrascima . pisat moram sam , zato i tražim pomoć koju od odvjetnika neću dobiti besplatno.

3. Cijenim svaki savjet i ne podcijenjujem nikoga ,-zato i jesam na ovom forumu. 100 ljudi zna više od jednoga. Ili ona hercegovačka : 100 manitih, 1 pametna.

Naravno da na ovom forumu ima stručnjaka, ali zašto se ne javljaju neznam. Hvala gorandu koji kuži o čemu ja govorim, dalmatino-39 također, hasko zna puno ali nije pročitao tužbu, a i svima ostalim hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A, sad , šta si ti čuo o ovom portalu to je stvar onih koji su ga hvalili (ili kudili).

Ponavljam ti kako na ovom podforumu nećeš naći nikoga tko ti može pomoći u kudikamo sitnijim stvarima , a kamoli, ni više ni manje - tužba Ustavnom sudu.

Na koncu , svi su sudovi presudili tako , a ti kažeš kako nisu u pravu.

A,možda je u tebi stvar, možda ne znaš napraviti kvalitetnu "dobitnu" tužbu . Ja ne znam ali zato neću pljuvati po svojoj zemlji .

 

bilo je na ovom forumu i težih pitanja od pisanja Ustavne tužbe koja ako ćemo pošteno i nije neki bauk obzirom da ima obrazac za pisanje. Po tebi , ako sudovi presude nešto - to je tako. što će nam onda pravni lijekovi, Vrhovni, Ustavni sud, Strasbourg. oprosti ali nisi u pravu, a da bi ocijenio da li je tužba "dobitna", ili barem dobro napisana trebaš je prvo pročitati.

Ne pljujem po svetom imenu HRVATSKA, nego konstatiram činjenicu da smo stvorili sprdnju od države, tj od institucija koje diskriminiraju svoje državljane. I nitko te ne može zaštititi. U prvom redu mislim na HVO Tomislavgrada i Livna koji su se borili za obranu suvereniteta RH, a ako je tomu tako , onda valjda imaju i nekakva prava. inače radi se o oko 1000 ljudi koji su za Hrvatsku dali sve , a danas nemaju niti posla, niti 1 kunu primanja. Oni koji su ostali zdravi, može se reći i OK(???), ali što ćemo sa onima koji se teško obolili, izvršili suicid, ostavili iza sebe tešku sirotinju. Moja malenkost je uzela sebi u zadaću da to ispravim. A to se može ispraviti samo na Ustavnom sudu kao diskriminacija. Nažalost ovo pitanje (HVO-a) ne zanima nikoga. Pisao sam medijima , generalima, Vladi, min. pravosuđa, svim predsjednicima RH ( osim Pok. Tuđmana kada smo bili jedna vojska). Svi se prave blesavi. Zamislite da ovo ne zanima generale Gotovinu, Glasnovića, Filipovića, Krstičevića, Crnjca, koji su dobili činove na račun ovih ljudi, direktno im zapovjedali i sada muk! SRAMOTA.

Svi ovi ljudi imaju Spomenice DOm. rata RH, Odličja Oluja i ljeto 95 RH, RH ih je plaćala , zapovjedala im , odlikovala ih i onda ih odj....a!

Duvnjaci mogu pljuvati po hrvatima , ali po HRvatskoj - nikada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja i dalje stojim kod toga,ako netko nešto zna i hoće,a netko nema novca za odvjetnike,forumi ili prijatelji su mu jedino rješenje,....netko je možda platio odvjetnika,pa iz svoje tužbe shvatio kako se piše,pa hoće drugima pomoći i slično....inaće je bespotrebno postavljati pitanja...

 

na stranicama Ustavnog (pa i za europski sud) postoji shema kako napisati tužbu....ta shema nije sigurno za odvjetnike,....želja je da svatko ,tko nema mogućnosti,ima pravo i može napisati tužbu ako su mu povrijeđena osnovna ljudska prava......

 

u svim sudovima i zakonima imaju točke koje govore da suci i ostali u upravnom postupku moraju voditi računa o neukosti stranke i da je upozore ili da dopune žalbe,tužbe i sl. ...

 

to što europski sud donosi presude u korist građana,odnosno da cijeli postupak,pa i do ustavnog suda nije bio u redu,pa čak su kršena i ljudska prava sve govori o sistemu u kojem se nalazimo....

 

iz konkretnog ovog slučaja,oni napišu nije dovoljno razjašnjeno..jesu li oni dovoljno razjasnili svoj mišljenje i šta to nije razjašnjenjo.......kad štite svoja prava onda sve to lijepo razjasne.....

 

gorand, hvala na razumijevanju. vidi se da poznaješ problematiku i da imaš iskustva . Ovo što se meni događa sa sudovima (u upravnim sporovima ) i sa odvjetnicima je nevjerajatno. Da me barem malo podrže udruge , vjeruj mi da bih angažiro Nobila (kojeg ne mogu očima vidit) ili onog Prodanovića , pa da njega odbiju sa mojim dokazima . Nije mi problem što me odbiju , nego što ne žele da razmatraju. odbij me ali mi obrazloži razloge zašto. U vezi HVO-a vrijedi ono što sam odgovorio hasku .

svako dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tebi , ako sudovi presude nešto - to je tako. što će nam onda pravni lijekovi, Vrhovni, Ustavni sud, Strasbourg. oprosti ali nisi u pravu, a da bi ocijenio da li je tužba "dobitna", ili barem dobro napisana trebaš je prvo pročitati.

1. Pa , ako su te svi odbili šta bih trebao reći.

2. Sam si napisao, citiram ; "Diskriminirajućim ugovorom..." , dakle , trebao bi dati te ugovore na ocjenu ustavnosti , a ne rješenja i sudske odluke kojima je temelj upravo taj ugovor.

3. Suicid je izvršio prije 16 godina , a prvi puta su odbijani 2007. godine. Pa, ovdje je @zao u pravu kada traži rješenje Upravnog suda ili barem rješenje MIORH-a kojim tu obitelj odbijaju jer bi,duboko vjerujem u to, onda i ostali moderatori mogli dati svoje mišljenje o tome ( nije ovo jedini forum ).

4. Čuj Duvnjak, prčin mu ježa , daj nešta masno otkreši pa će se i Mrljavac javiti (ili staviti lokot ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje osobno iskustvo:

Od Tužbi, Žalbi, Zahtjeva, Molbi, Preklinjanja i sl. ... veliko NIŠTA!

 

A odvjetnici...opet iz osobnog iskustva:

Bitno im je da se predmet rastegne što je moguće duže tako da žive od tog predmeta dugi niz godina. A to tko će dobiti parnicu na sudu...boli ih ona stvar.

Mom bratiću je jedan poznati odvjetnik u mom gradu rekao: Nećemo ići na to da odmah dobijemo u startu parnicu jer ćeš dobiti više kamata...i na kraju, poslije 2 godine, bratić izgubio parnicu. Odvjetnik je inače bivši sudac Općinskog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Pa , ako su te svi odbili šta bih trebao reći.

2. Sam si napisao, citiram ; "Diskriminirajućim ugovorom..." , dakle , trebao bi dati te ugovore na ocjenu ustavnosti , a ne rješenja i sudske odluke kojima je temelj upravo taj ugovor.

3. Suicid je izvršio prije 16 godina , a prvi puta su odbijani 2007. godine. Pa, ovdje je @zao u pravu kada traži rješenje Upravnog suda ili barem rješenje MIORH-a kojim tu obitelj odbijaju jer bi,duboko vjerujem u to, onda i ostali moderatori mogli dati svoje mišljenje o tome ( nije ovo jedini forum ).

4. Čuj Duvnjak, prčin mu ježa , daj nešta masno otkreši pa će se i Mrljavac javiti (ili staviti lokot ).

 

Ovo je već nekakva konkretna rasprava iz koje bi svatko mogao saznati istinu o HVO-u i diskriminaciji HVO-a.

2. Ako dam na ocjenu ustavnosti diskriminirajući Ugovor RH-BiH (HVO) mogao bih poništiti cijeli Ugovor , pa ostaviti bez prava 7.000 ljudi (od kojih je barem pola lažnih branitelja. za mene ne postoje lažni invalidi , postoje samo lažni branitelji -s tim da nebih nikome priznao status branitelja ako nije bio u ratu barem 3 godine). Time riskiram da me netko ko ima mirovinu 5-6.000 kn likvidira. riskiram i da " izgubim " svojih 430 kuna mirovine po Ugovoru, ali rado bih ih se odreko da ponište takav Ugovor kojim imaju prava ranjeni i zatočeni, umjesto radno nesposobni. Oboljeli, povrijeđeni, ozlijeđeni nemaju prava po Ugovoru. Poginuli imaju prava samo ako su poginuli "prilikom pružanja neposrednog oružanog otpora". Umrli od raznih bolesti, samoubojstva , poginuli u saobraćaju na ratnom zadatku - ništa. To vam u praksi izgleda ovako:stvaran slučaj- srpska tenkovska granata u Šujici pogodi direktno u zemunicu. jedan poginuli branitelj, 5 zatrpanih bez svijesti u teškom šoku. sada ovi zatrpani invalidi dobiju odbijenicu po Ugovoru jer nisu ranjeni nego POVRIJEĐENI. ako to nije diskriminacija što jeste?

napominjem dase onih 7.000 umirovljenih uglavnom odnosi na prave Hercegovce i Bosance koji su masovno bili zatočeni i bez problema ostvare prava uz potvrdu da su "kuvali pitu" za HVO. T.grad i Livno zajedno nemaju 300 mirovina po ugovoru. na 10.000 vojnika.

3. Predmetni slučaj: branitelj pobjegne iz JNA 91. od 91-98 (smrti) pripadnik pješadijskih postrojbi i 1. Gard. brigade "Bušići" sa kojima prolazi sva ratišta JZ Bosna . 96. ga brigada šalje na liječenje u Vinogradsku gdje utvrđuju Dg: Psihozis. zapovjednici valjda misle da glumi pa ga šalju na stražu sa bojevom mun. nakon 2 godine liječenja i straže 1998.god izvršava samoubojstvo na stražarskom mjestu. Umjesto da netko od zapovj. završi u zatvoru, sve se zataškava, obitelji se daje neka skrb do 2006.god. kada ih skidaju sa svega i ostaju bez ikakvih prava. Do 1999. bez problema bi dobili hrv mirovinu, ali sada po Ugovoru ne može jer je OBOLIO, a ubio se poslije 31.12.1996. do kada se treba ubiti u BIH.. Slučaj za nevjerovat, ali živa istina! Dijete mu trenutno studira i nikada ga nitko nije upitao trebali mu šta, je li živ? Toliko o njegovim zapovjednicima gen. Miliću i gen. Glasnoviću - legendi u rangu Gotovine. I svi znaju za ovo ali šute. sličnih primjera na stotine.

4. Mrljavac - da nisam bio na nekoliko duhovnih obnova kojima zahvaljujem na životu, stvarno bi nešto "masno otkreso"- ali kao pravi katolik neću. Isto bi i ti kao nekakav autoritet mogao pročitati ustavnu tužbu i reći mi gdje sam pogriješio i da li sam igdje pogriješio? ili brate zaključaj ovo, pa ajmo u makarsku sprdalit onih 430 kunića.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje osobno iskustvo:

Od Tužbi, Žalbi, Zahtjeva, Molbi, Preklinjanja i sl. ... veliko NIŠTA!

 

A odvjetnici...opet iz osobnog iskustva:

Bitno im je da se predmet rastegne što je moguće duže tako da žive od tog predmeta dugi niz godina. A to tko će dobiti parnicu na sudu...boli ih ona stvar.

Mom bratiću je jedan poznati odvjetnik u mom gradu rekao: Nećemo ići na to da odmah dobijemo u startu parnicu jer ćeš dobiti više kamata...i na kraju, poslije 2 godine, bratić izgubio parnicu. Odvjetnik je inače bivši sudac Općinskog suda.

 

 

Potpuno te razumijem. Ali ovo je nešto drugo. ne može nekoga odbit "jer nije ranjen nego je prilikom direktnog tenkovskog pogotka zatrpan u zemunici dva sata te drvena greda udarila u glavu" pa je kao takav povrijeđen a ne ranjen. ili "nije stradao u pružanju oružanog otpora nego se ubio vlastitim , namjerno ispanjenim metkom"- iz presude pred. Upravnog suda u ZG

To je DISKRIMINACIJA, i zato suci Ustavanog suda muzu oko 30-40.000 kn mjesečno uz osatle privilegije. I oni moraju raditi svoj posao ma koliko teško politički pitanje bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

2. Ako dam na ocjenu ustavnosti diskriminirajući Ugovor RH-BiH (HVO) ...

Rješenje od 06/11/2013:

Odbacuje se prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 2. Zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ....

Ustavni sud nije nadležan za odlučivanje.

Međunarodni ugovori koji su sklopljeni i potvrđeni u skladu s Ustavom i objavljeni, a koji su na snazi, čine dio unutarnjega pravnog poretka Republike Hrvatske, a po pravnoj su snazi iznad zakona. Njihove se odredbe mogu mijenjati ili ukidati samo uz uvjete i na način koji su u njima utvrđeni ili suglasno općim pravilima međunarodnog prava.

 

 

... Ali ovo je nešto drugo. ne može nekoga odbit "jer nije ranjen nego je prilikom direktnog tenkovskog pogotka zatrpan u zemunici dva sata te drvena greda udarila u glavu" pa je kao takav povrijeđen a ne ranjen.

Ustavni sud kaže da takvo stvarno čudno zaključivanje Upravnog suda nije u redu - Odluka iz 2013:

 

14. ... Ustavni sud ocjenjuje da je način na koji su protumačene i primijenjene mjerodavne odredbe Ugovora (članka 1. stavka 1. točke 7.) od strane Upravnog suda (i nižestupanjskih) upravnih tijela da podnositelj - kojemu je utvrđeno 80% oštećenje organizma pri stradavanju na prvoj crti bojišnice od detonacije minobacačke granate ispaljene s neprijateljskog položaja - nije ostvario status ratnog vojnog invalida budući da je prema navodima iz obrazloženja presude Upravnog suda njegova invalidnost nastala "po osnovi povrede i oboljenja", a ne "po osnovi ranjavanja i zatočeništva" - neživotan i arbitraran.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje od 06/11/2013:

Odbacuje se prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 2. Zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i H.......

 

 

Ustavni sud kaže da takvo stvarno čudno zaključivanje Upravnog suda nije u redu - Odluka iz 2013:

 

14. ... Ustavni sud ocjenjuje da je način na koji su protumačene i primijenjene mjerodavne odredbe Ugovora (članka 1. stavka 1. točke 7.) od strane Upravnog suda (i nižestupanjskih) upravnih tijela da podnositelj................

 

 

Hvala Ti bobo3 , stvarno si se potrudio. Ovo su jako korisne informacije onima koji traže svoja prava po Ugovoru na sudovima.

Ali, ja se u zahtjevima , žalbama , tužbama Upravnom sudu, pa na kraju u Ustavnoj tužbi stalno između ostalog pozivam i na ove ranije Odluke Ustavnog suda (ima ih nekoliko), napišem Ustavnu tužbu (u prilogu na početku teme) po njihovom obrascu (točku po točku), i oni me odbiju jer "ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari" te "da u tužbi nije navedeno nijedno bitno ustavnopravno pitanje , dok se navodno postojanje povrede istaknutih prava posebno ne obrazlaže" Kao da nisu ni čitali Tužbu. zato sam razočaran i ne mogu doći sebi. ali imam još 10-tak tužbi (popravni) i Strasbourg.

dobili su bitku ali rat sigurno neće!

P.S. zanimljivo da je sve Odluke ustavnog suda u korist branitelja donijelo uglavnom isto Vijeće sa predsjednicom Snježanom Bagić. mene odbilo troje koji se ne pojavljuju nigdje. Svaka čast Snježana. Ovo su presedanske odluke za koje očito treba i hrabrosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nitko meni ne odgovori na molbu sa početka teme:

........Stoga molim Mrljavca ili nekoga drugog da pogleda tužbu u privitku (osobni podatci izbrisani radi zaštite identiteta obzirom da se radi o suicidu), te ako je moguće da mi kaže gdje se pogriješilo.

Mrljavca izgleda više zanimaju dionice , stipendije, besplatni udžbenici i hoće li invalidnina danas ili sutra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Diskriminirajućim Ugovorom HVO pravo na mirovinu imaju ranjeni i zatočeni pripadnici HVO-a. Oboljeli (samoubojstva), povrijeđeni, ozlijeđeni, ranjeni od strane suborca nemaju pravo. Ako to nije diskrimacija, što jeste!.

Obitelj branitelja koji je izvršio suicid kao posljedicu rata(dokazano) pokrenula je upravni spor koji je izgubila na Upravnom sudu. Uzdali su se u Ustavni sud ko u Boga. nemaju para za odvjetnike pa sam im ja (nisam pravnik već tajnik u udvdr)napisao tužbu koja je odbijena , tj nije niti razmatrana jer " ne postoje pretpostavke za odlučivanje o biti stvari", te "da u tužbi nije navedeno nijedno bitno ustavnopravno pitanje , dok se navodno postojanje povrede istaknutih prava posebno ne obrazlaže"

Ustavni sud RH jednostavno LAŽE! Tužbu sam pisao po njihovom obrascu i detaljno sve obrazložio , pozivao se na ranije Odluke suda- 10 stranica čistih dokaza i razloga , a oni se ne udostoje barem raspravljati. Stoga molim Mrljavca ili nekoga drugog da pogleda tužbu u privitku (osobni podatci izbrisani radi zaštite identiteta obzirom da se radi o suicidu), te ako je moguće da mi kaže gdje se pogriješilo.

Unaprijed hvala!

[ATTACH]540[/ATTACH]

pozdrav svima ! jeli ovo nesto novo od ustavnog suda ( o ustavnosti zakona o invalidninama hvo ) ja jos nisam dobio nikakav odgovor -znali tko sto dalje -trebali sada cekati da ponovno upravni sud rjesava svaki predmet za sebe ,i kada ocekivati dase to rijesi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jeli ovo nesto novo od ustavnog suda ( o ustavnosti zakona o invalidninama hvo ) ja jos nisam dobio nikakav odgovor -znali tko sto dalje -trebali sada cekati da ponovno upravni sud rjesava svaki predmet za sebe ,i kada ocekivati dase to rijesi

Hi brzi,

Nije ništa novo - ovdje se radi o pojedinačnoj tužbi, tj. odgovoru ustavnog suda.

A spomenuta odluka o ustavnosti zakona nije ništa promijenila - sud nije promijenio niti može mijenjati međunarodne sporazume (s BiH).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bambur

 

".... sprdnju od države ... " nisu stvorili hrvatski branitelji već političari.povijest ti nije jača strana ( sjedi 1).

 

tebi realnost nije jača strana .

1.branitelji su stvorili ovu državu ( i ja sa svojih petero braće)

2. ona je sada sprdnja jer ako ima 500,000 branitelja to je sprdnja. ako netko koga je okrzno geler ima mirovinu , a većina onih koji su obolili i prolupali nemaju nikakva prava- to je sprdnja. ako svi moji zapovjednici iz HVO-a imaju BiH i hrvatske mirovine, ako svi poginuli i ranjeni iz HVo-a imaju hr mirovine, a "obični" povrijeđeni, obolili, prolupali nemaju ništa - to je sprdnja od države. Ili je u pravu Rojs: Ko je jamio, jamio!

3. 1+2 = sprdnja od države

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav svima ! jeli ovo nesto novo od ustavnog suda ( o ustavnosti zakona o invalidninama hvo ) ja jos nisam dobio nikakav odgovor -znali tko sto dalje -trebali sada cekati da ponovno upravni sud rjesava svaki predmet za sebe ,i kada ocekivati dase to rijesi

 

ne znam kakav je zakon o invalidninama HVO, ali ako se radi o onim famoznim rješenjima o statusu RVI u RH koji su bili u ladicama , ako si tužio Upravnom sudu RH - čekaj presudu. na kraju ćeš vjerojatno završiti na Ustavnom sudu RH pa na Strasbourgu.

 

ja se ovdje i žalim na Ustavni sud Rh koji ne želi da raspravlja o takvim temama, što je nevjerojatno.

Bitno je da vam ne smiju ukinuti mirovine, a ovo ostalo pratiš rokove i ganjaš sudovima .

sad je neki zastoj jer očito ne znaju šta da rade.

RH bi ovo moglo koštati puno novaca jer po zakonu , svi imaju pravo na zaostatke od dana stradavanja.

imam ti i neke primjere tužbi ako ti trebaju. ako imaš konkretno pitanje, pitaj. znam ponešto o tome i rado ću ti pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija