Jump to content

Obrt za zavarivača ,pomoć please


bravar007

Preporučene objave

Poštovani ,

 

Imam završenu samo osnovnu školu i osposobljen sam za zavarivača i imam upisano to u radnu knjižicu.

Iskustva imam radio sam u firmi bravariju kod privatnika,znam da radim sve sa metalom i privatno radim kapije ,ograde metalni namještaj itd...

Posla imam ,ali sada bih htio da otvorim obrt da budem legalan i zanima me da li mogu da otvorim obrt za zavarivača imam osnovnu i tečaj za zavarivača.

Na birou nemaju pojma uputili su me na obrtničku komoru,njih sam zvao ali čovjek koji se javio takođe ne zna jer glavni koji kao zna je na godišnjem(ali je znao da mi predloži da polažem majstorski ispit koji papreno košta i naravno ide preko njih)

 

Ako treba majstorski ispit da li postoji neka zaobilaznica kako da otvorim nešto a da se tiče kapija i ograda a da sam legalan?

Mada sam negdje pročitao da mogu da otvorim sa tečajom ali to sada nema šanse da nađem nigdje.

Znam da mogu da otvorim doo ali me to ne zanima jer onda bih morao nekoga da zapošljavam ko ima školu ,a ja zarađujem taman za sebe dovoljno...

Hvala svima od srca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da bez SSS ili položenog majstorskog neće ići (čl. 9. st. 1. Zakona o obrtu). Iznimka postoji, ukoliko zaposlite za radnika u obrtu osobu koja udovoljava tim uvjetima (čl. 9. st. 3. Zakona o obrtu).

 

Više o tome imate ovdje - http://portor.mingorp.hr/opcenito.htm

 

Pozdrav ,

 

Danas sam zvao obrtničku komoru u Osijeku i čovjek mi kaže da može sa tečajom i bez srednje i bez majstorskog ispita.

Međutim drugi mi je rekao da nije siguran itd.Ali tata mi je strojobravar i ima srednju i majstorski ispit tako da bi mi to zajedno otvorili.A po ovome sada što sam pročitao ispada da može tako.

A u svakom slučaju imam pravo da mu pomažem jer smo na istoj adresi ........Mada ja bih da se i ja registriram ako je moguće.A sada ako mi oni odobre nisam ja kriv valjda ako kasnije ispadne problem.........Moraću u školu što prije....Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.obrtnicko-uciliste.hr/?gid=25

 

Ovdje gore također piše da može ,evo :ISPITE O STRUČNOJ OSPOSOBLJENOSTI, koji se provode nakon završene najmanje osnovne škole a omogućuje zapošljavanje i samostalno otvaranje obrta. Uvjerenje se upisuje u radnu knjižicu.

 

jb ti državu ovakvu i kad hoćeš da radiš ne daju ti na sve načine ili ti službenici daju polu istinite informacije namjerno ili slučajno....

Na jednom sajtu piše treba na drugom ne treba ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija