Jump to content

HEP Toplinarstvo - sudsko rješenje


Madonna

Preporučene objave

Poštovani,

molim vas za pomoć ako je netko bio u sličnoj situaciji.

Imala sam spor s Hep Toplinarstvom oko računa i sud je donio rješenje kojim se djelomično ukida ovrha i u presudi stoje točno navedeni troškovi koje trebma platiti. Račun i kamate sam podmirila, međutim danas mi je stigao dopis od njihovog odvjetnika koji me traži da uplatim 338 kn dok u presudi stoji da sam za trošak ovršnog postupka dužna 176 kn plus kamate. Ne razumijem zašto njihov odvjetnik traži skoro dupli iznos kad u presudi stoji da im se ostali troškovi odbijaju. Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovana,

 

Moguće je da ste u obvezi platiti iznos koji se od Vas zahtijeva.

 

Naime, kada je predmet dobio sudski (ili javnobilježnički) epilog, Vi kao dužnik u obvezi ste podmiriti tri stvari: 1. troškove ovršnog postupka; 2. kamate; 3. glavnicu.

Upravo tim redoslijedom. To je tzv. red uračunavanja ispunjenja, a tako to i propisuje članak 172. Zakona o obveznim odnosima.

 

Ističete da ste platila glavnice i kamatu. Odlično!

 

No kažete da Vam stiglo pismo odvjetnika da traži još neke troškove i kamatu na iste, ali po Vama da je sud djelomično ovrhu stavio izvan snage i da nite dužna ništa.

 

U takvoj situaciji valja točno i precizno analizirati kakvo je rješenje o ovrsi (koliko iznose troškovi koji su dosuđeni HEP-u toplinarstvo) i što je od tih troškova sud ukinuo (odnosno stavio izvan snage). Razliku od toga svakako ste u obvezi platiti ovrhovoditelju, pored već plaćene glavnice i kamate.

 

Iz iskustva Vam mogu reći da dopis odvjetnika Vam nije poslan tek tako. Moja je sugestija da nakon što analizirate kako izneseno, platite zahtijevane troškove i kamatu (ako utvrdite da su osnovani, naravno), te o tome pošaljete dokaz odvjetniku HEP topinarstva, kako bi izbjegli daljnje vođenje ovrhe i dodatne troškove s tim povezane.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija