anonimno objavljeno: 15. kolovoz 2006. Dijeli objavljeno: 15. kolovoz 2006. Barba iz Amerike me pita za savjet,a ja-pojma nemam. Dakle, on je 1950. godine ,tako reći, pobjegao iz bivše države u pravcu Austrije.Žena i mali sin ostali su. Da bi ih prebacio k sebi tražili su mu (komesari,valjda....) da se odrekne kuće svojih pradjedova na Pantovčaku.Nešto je potpisao pod prisilom. E, sada.....kako nema nikakvih papira-postoji li ikakva mogućnost povrata oduzetoga ili-ne? Nije stvar u novcima.Čovjek je u godinama i sin mu je rođen u Zagrebu-htjeli bi se vratiti doma.Po mogućnosti na svoje. Provjerila sam u Zg (živim u Splitu)-njegova je kuća prodana i prisvojena i lijepo,kako sam vidjela,obnovljena.... Zahvaljujem na svakom dobrom savjetu! pozdrav iz Splita split1700@gmail.com Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 15. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 15. kolovoz 2006. ako je nacionalizirano ili na slican nacin oduzeto od strane tadasnje vlasti u komunizmu onda se trebao podnijeti zahtjev za povrat sukladno vazecem zakonu. Kako su protekli rokovi koji su prekluzivni, a vas barba nije podnio zahtjev to vise nema pravo na povrat imovine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iggypop odgovoreno: 15. kolovoz 2006. Dijeli odgovoreno: 15. kolovoz 2006. ići će promjena zakona pa će biti novi rokovi, informirajte se Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 15. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 15. kolovoz 2006. kada dodju onda ce ici. Trenutno je situacija takva da se takvi zahtjevi odbacuju. Rokovi su produljivani vise puta i opet je taj barba prekludiran (dok zakonodavac ne odluci drugacije). Sto ce biti mozda ovisno o politickoj volji stranke na vlasti to nije moj problem. Ovdje govorimo covjeku kako da sada rijesi probleme, a sada je jednostavno tako kako jeste Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 16. kolovoz 2006. Autor Dijeli odgovoreno: 16. kolovoz 2006. hvala na obavijesti,pratit ću zakone i rokove i nadati se da će svi u prekomorskim zemljama to i doživjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.